17. jul
Slik er brua: Denne sprekken på Eidsvollbrua ble observert av flere tirsdag. Statens vegvesen mener det ikke er noen grunn til bekymring. – Bak ligger det lettfylling og det er den som er bærende, sier Hauke Burkart.
 
Turgåer bekymret over brusprekk
En bekymret turgåer har observert en lang sprekk i Eidsvollbrua. Vegvesenet beroliger.

Publisert: 06.feb.2018 15:00
Oppdatert: 06.feb.2018 15:16

Turgåeren går mye over brua. De siste dagene har vedkommende observert en helt ny og tydelig sprekk på dekket. Tirsdag ble vegvesenet og EUB kontaktet.

Ble oppriktig bekymret

– Jeg ble oppriktig bekymret. Det ser ikke bra ut. Du blir jo redd for hva som kan skje, sier personen.

Senioringeniør Hauke Burkart i Bruseksjonen i Statens vegvesen forstår at det å se en ny sprekk på en stor bru med mye trafikk vekker bekymring. Han sier vann kan være én av sprekkårsakene.

– Vi har ingen grunn til å tro at dette er noe annet enn sprekker i sprøytebetongen som ligger som beskyttelse. Bak ligger det lettfylling og det er den som er bærende. Det er med andre ord ingen fare for at brua raser ned, sier Burkart til EUB.

Eidsvollbrua er 320 meter lang, ble bygd i 1992 og har 8.500 i årsdøgnstrafikk. Burkart opplyser at siste hovedinspeksjon av brua ble gjennomført 15. juni i 2012, mens enkeltinspeksjon ble foretatt 16. august i 2016. Enkeltinspeksjoner går mest på kritiske skader, for eksempel om rekkverk er påkjørt eller om det er noe som har beveget på seg. Ved hovedinspeksjon går man grundigere til verks og bruker mer tid.

Den omtalte sprekken ble oppdaget et par hundre meter fra oppkjøringen til Finstadvegen.

Vurderer å se på den

– Vil dere kontrollere dette nå?

– Dette er ingenting jeg umiddelbart blir bekymret over. Men det kan hende jeg vil kikke nærmere på den i forbindelse med et annet oppdrag i området, svarer Burkart. Han legger til at så lenge det ikke har gått sprekker på bærende elementer er det ingen grunn til bekymring.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no