19. jul
 
Eidsvollduoen blant de fire beste
Alexandra Rotan og Stella Mwangi var én av fire bidrag i kveldens gullfinale i Melodi Grand Prix, men seieren glapp på oppløpet.

Publisert: 10.mar.2018 20:09
Oppdatert: 29.jan.2019 09:45

SISTE: Stella og Alexandra gikk videre til kveldens gullfinale i Melodi Grand Prix som ett av fire bidrag. De måtte likevel se seg slått av Alexander Rybak og Rebecca som gikk til den avgjørende gullduellen.

Startet showet

– Vi gjør oss klar for første par ut. Duoer har vært en suksess i MGP tidligere. Både Stella og Alexandra er fra Eidsvoll, historisk sett et bra sted for gode samarbeid. Slik introduserte programlederduoen Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen før grunnlovsbygdas gullstruper entret scenen.

Stella Mwangi og Alexandra Rotan fra Eidsvoll pangåpnet den direktesendte MGP-festen med "You Got Me" i Oslo Spektrum i kveld. Deres opptreden høstet stor applaus og jubelhyl fra de tusenvis av publikummerne i salen.

– Vi er begge oppvokst på Eidsvoll, og får vist en harmoni. Vi er to ulike jenter som vil og drømmer om det samme. Vi går på scenen med mål om å vinne og spre vår felles musikkglede, sa Stella Mwangi og Alexandra Rotan til EUB før kveldens konsert. 

LES STORT PORTRETT MED DE LOKALE DELTAKERNE:Grunnlovsbygdas Grand Prix-gullstruper

Venter i spenning

Etter endt opptreden ventet Stella og Alexandra spente og nervøse i greenroom mens de ni andre bidragene fremføres på scenen. Fire bidrag kom til en gull-finale, før fire ble til to i den avgjørende superfinalen. 

– Det har vært en lang dag med hårstyling, sminking og lang generalprøve. Nå skal vi spise, slappe av og lade opp. På scenen skal vi gi alt og nyte øyeblikket, sa Stella og Alexandra fra bakrommet rett før kveldens opptreden.

– Hvem er deres favoritt og største konkurrent?

– Det er umulig å svare på - for det er så mange flinke. Men Ida Maria er i alle fall den som har dratt det lengst, sa de to.

Uansett utfall var de klare for festen etter sending.

– Jeg er veldig klar for en feiende flott fest sammen med  de andre deltakerne og MGP-fansen, sa Rotan.

– Men jeg er ti år eldre og vil helst hjem å sove, skøyt Stella Mwangi inn.

Flere lokale håp

Stella og Alexandra er ikke de eneste lokale som sto på scenen i Spektrum i kveld.

I kveldens femte bidrag «I Like I Like I Like» med Tom Hugo var Simen Snilsberg Aune (14) fra Råholt én av danserne på scenen.

– Generalprøven gikk kjempefint, og alt gikk som det skulle. Jeg er veldig spent nå før opptredenen, særlig fordi det er mange kjente her, skrev 14-åringen på sms til EUB rett før showstart.

Iført fargesprakende hettegenser sørget han for akrobatiske hopp og imponerende dansetrinn sammen med resten av crewet.

– Jeg håper selvsagt at vi vinner, men holder også litt ekstra med Alexandra. Det samme gjorde jeg da hun deltok i Melodi Grand Prix junior i 2010, sa Simen i intervju med EUB tidligere denne uken.

LES OGSÅ: Grand Prix-naboene

Slik kåres vinneren i årets MGP

  • Først fremfører de ti finalistene sine låter, før man avgjør hvilke fire artister som går videre i konkurransen.
  • En internasjonal jury bestående av ti land og totalt 50 mennesker avgir først sine stemmer, som teller 50 prosent. Poengsummen for disse stemmene legges sammen med TV-seernes SMS-stemmer, som også teller 50 prosent.
  • Når de fire artistene med flest stemmer har blitt ropt opp, nullstilles stemmene. Deretter kan man stemme på nytt på en av disse. På dette tidspunktet er det kun de norske SMS-stemmene som teller. All makt til TV-seerne når de to finalistene skal utropes.
  • I gullduellen tar de to finalistene med seg sine stemmer fra siste runde, men seerne har fortsatt mulighet til å stemme for å gi sin favoritt en ekstra push mot seieren.
  • Til slutt fremfører finalistene hver sin låt på nytt, før vinneren av MGP 2018 kåres.
 
SPENNING: Alexandra og Stella venter nå i spenning på dommen fra juryen og publikum.
LOKAL DANSER: Simen Snilsberg Aune (14) fra Råholt imponerte med sine dansetrinn under bidraget til Tom Hugo.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no