24. apr
STENGT: Svømmebassenget i Eidsvollhallen har vært stengt siden før jul. Arkivfoto.
 
Eidsvollhallen og deler av Råholt Bad stengt
Svømmebassenget i Eidsvollhallen har vært stengt siden før jul. Nå er også velværebassenget i Råholt Bad stengt.

Publisert: 08.jan.2018 15:00
Oppdatert: 08.jan.2018 14:14

– Det er kommuneoverlegen som har stengt bassenget i Eidsvollhallen, forteller avdelingsleder Arnstein Bakken i Eidsvoll kommune.

– Det ble stengt fordi det ble målt kimtall (antall levende bakterier og sopp) på 15 mens kravet er at det ikke skal overstige 10, forteller han.

– Det er oppdaget langvarige avvik av badevannskvaliteten, og i tillegg er det meldt om helseplager fra brukerne, skriver kommunen på sin nettside.

– Vi har kjørt rensing og spyling. Ellers har vi ikke gjort noen spesielle tiltak i Eidsvollhallen, opplyser Bakken.

UVISS GJENÅPNING

Avdelingslederen kan ikke si når bassenget åpner igjen.

– Det er det opp til kommuneoverlegen å bestemme. Kimtallet må ned. Vi skal ta nye prøver av vannet onsdag, og da vil vi forhåpentligvis få et foreløpig analyseresultat fredag, sier han.

TEKNISKE PROBLEMER

Ved Råholt Bad har man satt i gang mer omfattende tiltak.

– Det er sirkulasjonen og pumpestørrelsen som er problemet. Nå har vi leid inn et konsulentfirma til å komme med tiltak. Sirkulasjonspumper vil bli byttet for blant annet boblebad og kaldkulp, opplyser Bakken.

– Bassenget vil gradvis tappes ned, filter og rørsystemer skal grundig skylles og renses. Gulv og vegger skal skrubbes før bassenget fylles med nytt vann, opplyser kommunen på sin nettside.

DELVIS ÅPENT

Hele Råholt Bad er ikke stengt. Idrettsbassenget, barnebassenget og badstuene er åpne, og det tas nå ekstra hyppige vannprøver.

– I tillegg til daglige vannprøver hvor blant annet pH og kobbernivå måles, sendes ukentlig vann til analyse hos testlaboratoriet for å måle eventuelt funn av kimtall og bakterier, skriver kommunen.

– Det vanlige på Råholt Bad har vært månedlige analyser. Den hyppige testingen gjøres for å få svar på effekt av tiltakene som gjøres, med formål om å oppnå stabile og gode resultat, skriver kommunen.

Det forventes at badet er fullt åpent igjen 22. januar. Inntil den tid gis det 50 prosent rabatt på dagsbilletter.

SKYLDES IKKE RENSEKJEMI

I dag benyttes poolsan både i Eidsvollhallen og på Råholt.

Eidsvoll svømmeklubb har engasjert seg for å få kommunen til å gå over til klor, men Arnstein Bakken avviser at vannproblemene skyldes rensekjemien.

– Dette har ikke noe med det å gjøre. Hva som brukes, har ingen betydning i denne sammenheng. Det vi nå gjør, er nødvendige tiltak uansett, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no