20. apr
 
Eidsvollrussen inviterer med på tidsreise
Eidsvollrussen 2018 er straks klare med russerevy. Revyen har fått navnet Why Y2k?!, og viser publikum hva som kunne skjedd med den digitale teknologien i årsskifte mellom 1999 og 2000.

Publisert: 01.feb.2018 19:00
Oppdatert: 01.feb.2018 13:29

Fredag 2. februar braker det løs da det er klart for premiere i Panorama. Cirka 110 3.-klassinger ved Eidsvoll videregående har lagt ned utallige timer i arbeidet med revyen, og det meste av sang, dans og musikk er selvgjort. Nå er det kort tid igjen, og det er tydelig at russen snart er klar for den etterlengtede premieren.

– Vi har jobbet med revyen siden oktober, og vi visste nok ikke at det var så mye jobb, sier revysjefene Mina Rømmerud og Pernille Midthjell.

GODT SAMARBEID

Selv om revysjefene har hatt mer enn nok å gjøre er de tydelige på at arbeidet som er lagt ned har vært verdt det. De kan også fortelle at samtlige som har bidratt til revyen har vært svært engasjerte, og at det har vært et godt samarbeid selv om det tidvis ble lange dager.

– I går kveld var vi vel her til klokka 23. Vi pleier å jobbe helt til vi er ferdige med det vi skal, sier Rømmerud.

VISER HVA SOM KUNNE SKJEDD

Årets russ er født i 1999, og inspirasjonen til revyen er i stor grad hentet fra folks redsel for hva som kunne skjedd med datasystemene nyttårsaften 2000. Det viste seg jo at den fryktede katastrofen ikke inntraff, men russens revy tar utgangspunkt i hvordan verden kunne sett ut hvis det faktisk hadde gått dårlig.

– Revyen tar også for seg hendelser som skjer nå, men samtidig er alt veldig rart på grunn av det som har skjedd med verden, og fordi dette er en tidsreise, forklarer revysjefene.

EN SLAGS FORTELLING

Jentene kan fortelle at dette på mange måter blir en litt annerledes revy.

– Den inneholder mange av de klassiske revyelementene, men det er på en måte en slags helhetlig fortelling, forklarer Rømmerud.

Samtlige av revyens deler bidrar til å drive historien framover. Dette kommer blant annet til uttrykk siden dansenumrene også er en del av historien.

NOE FOR ENHVER

– Jeg tror vi har noe for enhver smak, og denne revyen passer for så å si alle. Alt fra barn til 100-åringer, sier Rømmerud.

–Folk kan nok kjenne seg godt igjen i sketsjene, legger Midthjell til.

Duoen håper at folk får ledd mye, og at de sitter igjen med en god følelse etter å ha sett revyen.

LES OGSÅ: Russen avsluttet med stil

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no