19. jul
NYGIFTE. Etter en vakker vielse kunne ordfører John-Erik Vika gå smilende og hånd i hånd ut av Eidsvoll kirke sammen med sin ektefelle Kjell-Jostein Andersson. Det nygifte paret strålte om kapp i hver sin flotte bunad, og det var ikke noe å utsette på verken vielse eller vinterværet.
 
Eidsvolls ordfører John-Erik Vika fikk endelig gitt sitt ja til mannen Kjell-Jostein
EIDSVOLL. Vika og mannen, Kjell-Jostein Andersson, er dermed det første homofile paret som har fått kirkelig vielse i Borg bispedømme.

Publisert: 18.feb.2017 19:10
Oppdatert: 01.mar.2017 11:08

Lørdag ettermiddag ga de hverandre sitt ja i en fullsatt Eidsvoll kirke. 
Side om side, hånd i hånd og med hvert sitt brede smil om munnen, kunne ordfører John-Erik Vika og hans samboer gjennom mange år, Kjell-Jostein Andersson, gå ned midtgangen i Eidsvoll kirke som rette ektefolk lørdag ettermiddag - etter endelig å ha fått gi hverandre sitt ja innenfor guds fire vegger. Det har vært viktig for paret å kunne gifte seg i kirka, og etter at det på kirkemøtet i slutten av januar ble vedtatt å innføre en ny vielsesliturgi ble det med det åpnet for kirkelig vielse av likekjønnede.
Kirka i Eidsvoll var fylt opp av familie, venner og bekjente, og da det nygifte paret forlot kirkerommet, fikk de stående applaus fra de frammøtte.

- Dét er skikkelig stort

- Gratulerer så mye med denne dagen. I dag feirer vi femten år med gjensidig kjærlighet - dét er skikkelig stort, sa biskop Atle Sommerfeldt i sin tale til brudeparet under bryllupsmessen.
For det var en stor dag både for brudeparet og for den norske kirke.
- Mitt håp, og det vet jeg at dere to deler med meg, er at flere nå kan bli trygge på at det er så mange rom, og så høyt under taket i guds hus, at de føler at det er plass også for dem, fortsatte Sommerfeldt.
Biskopen, som selv er født på Stensby og døpt i Eidsvoll kirke, syntes det var en stor glede å få vie paret i selveste grunnlovskirka.
- Det har vært en flott dag. Jeg har registrert mange smil her, folk er bare så glade, sa biskopen.

Strålte om kapp

Smilte gjorde også brudeparet, som gjennom bryllupsmessen strålte om kapp i hver sin flotte bunad.
- Det har vært en fantastisk flott opplevelse her i kirka, og det er en fantastisk flott dag, smilte John-Erik Vika etter vielsen.
- Også er det så nydelig vær!
Og det hadde ordføreren rett i. I det de nygifte kom ut på kirkebakken, skinte sola igjennom skylaget, og i strålende vakkert vintervær, kunne brudeparet motta både gratulasjoner og lykkønskninger fra de frammøtte.
Nede på parkeringsplassen hadde også fire reinsdyr, utsendt fra Eidsvoll amatørteater, tatt plass for å sørge for at de nygifte fikk standsmessig skyss.
Og fra kirka bar det til Badet Kulturtun, hvor det var enkel mottakelse med servering og musikalske innslag, før festen skulle fortsette utover i de sene nattetimer.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no