12. nov
– Nannestad Ap har programfestet at det ikke innføres eiendomsskatt denne perioden. Det står vi selvsagt ved, sier ordfører Hans Thue.
 
Nannestad kommune tviholder fortsatt på nei til eiendomsskatt
– Nannestad Ap har programfestet at det ikke innføres eiendomsskatt denne perioden. Det står vi selvsagt ved. Hva som skjer lenger framover får tiden vise, sier Hans Thue til EUB.

Publisert: 20.des.2017 11:00
Oppdatert: 20.des.2017 11:59

Han er ordfører for en kommune som i mange år har vært blant Norges fattigste, men ikke har eiendomsskatt.

– For å få til dette har vi etablert en svært effektiv administrasjon. I flere år er Nannestad kåret til å være blant landets aller mest effektive. Vi er varsomme med symbolsaker og ideologiske nykker. I stedet forsøker vi å få mest mulig ressurser ut til brukerne, sier Thue. Han legger likevel ikke skjul på at også Nannestad kommune ligger nær grensen for hva som er mulig.

– Jeg tror det blir vanskelig å opprettholde et så høyt investeringsnivå overfor blant annet idretten i framtida uten eiendomsskatt, sier Thue.

Nær 400 av 426 kommuner har nå eiendomsskatt.

– Noen partier flotter seg med å gi evigvarende garantier mot eiendomsskatt. Det er en tøvete øvelse. Dette er også et mantra for enkelte på Stortinget. De samme folkene liker samtidig gjerne å si i møte med fattige kommuner at det er viktig at kommunene driver effektivt og utnytter sitt inntektspotensial. Det er jo bare omskrivinger for eiendomsskatt og økte gebyrer. Alle partier har opplevd at eiendomsskatt kan være nødvendig. Når jeg håper at vi klarer oss uten i Nannestad på lang sikt, så er det fordi kostnadene for innbyggerne våre er store nok som de er. Det er dyrt å bygge og bo og det er dyrt med arbeidsreiser. Også for private er det snakk om stramme marginer, sier Thue.

Til angrep på kommunen han er så glad i: Frykter familier ikke har råd til eiendomsskatt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no