22. apr
Kjellerpils, Verandaweiss og Solskinnspils: Vanligvis brukes mer lokale etiketter på Sundbytunets øl, men daglig leder ved Sundbytunet bryggeri & destilleri, Kjersti Romsaas Sundby, har etter hvert lært seg å like både navn og etikett på flyplassølen. Skiftleder Robin Selli er også godt fornøyd med den lokalproduserte ølen han selger fra disken til Humle & Malt.
 
Eksklusiv flyplassøl: Denne selges kun på Gardermoen
Som eneste sted i Norge, selger spisestedet Humle & Malt ølen Gateway – og den er lokalprodusert på Sundbytunet.

Publisert: 27.jul.2017 06:00
Oppdatert: 27.jul.2017 11:06

Så langt i år har de produsert om lag 25.000 liter øl, de har avtaler med flere spisesteder, og leverer øl til både butikker og vinmonopol rundt om i landet, men ølen Gateway leverer Sundbytunet eksklusivt kun til Humle & Malt på Gardermoen.

– Vi ble kontaktet av spisestedet i forbindelse med om vi kunne produsere en øl for dem. Det er selvfølgelig gøy å bli spurt. Det er jo nesten rart om vi ikke skulle levere til flyplassen, vi som er ifra samme kommune, smiler Kjersti Romsaas Sundby, daglig leder av Sundbytunet bryggeri & destilleri.

Lettdrikkelig øl

Lyst og lett, men med humlesmaken godt til stede, lesker Gateway ganen til de reisende på hovedflyplassen.

– Det trenger ikke å være kjedelig øl, selv om det er lyst og lett, Gateway har mye smak, men det er noe med å lage en øl som er lettdrikkelig og går bredt ut, sier Sundby.

Ifølge daglig leder ved spisestedet Humle & Malt, liker kundene den lokalproduserte ølen.

– Den selger veldig bra. Det går vel rundt 70–100 flasker i uka, forteller Henrik Dillman, som er fornøyd med at Sundbytunet kunne levere det de ønsket seg – en lokal øl, som kunne representere stolthet og var eksklusivt kun for dem.

LES OGSÅ: Sundbytunet Kjellerpils kåret til landets beste

Produksjon i økning

Etter at Kjersti Romsaas Sundby startet opp i 2011, har produksjonen økt jevnt.

– De siste tre årene har vi dobla hvert år. Hvis det skal fortsette sånn, vokser vi snart ut av Sundbytunet, sier Sundby.

Hun er imidlertid bevisst på at de ikke skal vokse altfor mye.

– Det er ikke bare bra å vokse for fort og bli store. Jeg er opptatt av at vi skal beholde kvaliteten på ølet og levere godt håndverk. Det vi lager er håndverksøl, ikke industriøl, påpeker Sundby.

Det røres i mask – på Sundbytunet går det meste fortsatt for menneskelig maskin med én ansatt brygger, i tillegg til henne selv på eiersida.

– Vi har folk som gjør det meste hos oss, ikke noen store maskiner. Men vi var nødt til å investere i en tappemaskin, det ble for mye å tappe alt for hånd, forteller Sundby.

Kun på Gardermoen

Og mens Kjellerpils, Verandaweiss og Solskinnspils kan skaffes etter handletur på for eksempel Meny, Spar eller Joker, må du altså ut på flytur for å finne Gateway.

LES OGSÅ: 500 sorter øl i ny butikk

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no