16. jul
IMPONERENDE. Ungdomsskoleelever, lærere og pensjonister klarte å plukke en stor mengde søppel under fellesaksjonen.
 
Elever og seniorer gikk sammen og ryddet i bygda
FEIRING. Samarbeidet mellom pensjonistene og elevene fra Feiring skole ga et imponerende resultat.

Publisert: 08.mai.2017 12:00
Oppdatert: 08.mai.2017 14:03

Det var Feiring pensjonistforening som tok initiativet til aksjonen. Torsdag plukket representanter derfra og elever fra Feiring skole søppel – i fellesskap.

– Alle hørte om hvalen som drev i land i Hordaland, og som hadde 30 plastposer i magen. Vi ville sjekke hvordan det så ut langs Mjøsa, og plukket derfor søppel sammen. Det ble en stor mengde, og fredag ble det levert til Øras på Dal skog, sier Hans Ekornholmen, leder i Feiring pensjonistforening.

Deltakerne ryddet søppel over en strekning på flere kilometer. Både badeplassen Årneslandet og vegstrekningene Bamrudvegen og Kjerkelinna fikk besøk av den flittige gjengen. Som belønning fikk elevene pølser og saft – i tillegg til en hyggelig dag ute i naturen sammen med pensjonistforeningen.

– Vi ble overrasket over den store mengden søppel. Dette kan vi kanskje gjøre til en årlig tradisjon, sier Hans Ekornholmen.

– Vi er veldig positive til et slikt samarbeid med andre foreninger fra nærmiljøet, og synes dette var et bra initiativ fra pensjonistforeningen. Det resulterte i en flott utedag med søppelplukking, pølser og litt fotball på Årneslandet, sier Morten Haugli, lærer på Feiring skole.

Hold deg oppdatert på det som skjer der du bor. Bli abonnent på EUB.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MYE PLAST. – Det var plast som utgjorde størstedelen av søppelhaugen, sier fra venstre Elmer Cyvin, Kevin Langløkken Aasen, Åsne Brodshaug og Maria Dalslåen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no