19. apr
 
Elg påkjørt - bilføreren til legevakta
En elg ble påkjørt av en personbil sør i Holter fredag kveld. Dette var den tredje elgulykken på ett døgn i Nannestad.

Publisert: 12.jan.2018 22:15
Oppdatert: 15.jan.2018 11:41

Føreren av bilen ble ifølge Alexander Østerhaug, operasjonsleder i Øst politidistrikt, kjørt til legevakta for sjekk etter at bilen traff en elg på fylkesveg 120 like sør for Finstadsletta i Holter. Føreren var alene i bilen. Bilen fikk store skader, og havnet utenfor vegen etter sammenstøtet.

Dette var den tredje elgulykken i Nannestad på ett døgn.

– Det er veldig mye elg langs vegene nå, og bilistene må senke farten for å redusere faren for å kollidere med elg og rådyr. Det er også skiltet med elgfare på de verste strekningene, sier Geir Olsen i fallviltgruppa til Nannestad kommune.

Fredag kveld måtte han og Tord Lerberg igjen rykke ut for å ta seg av en død elg. Også sent torsdag kveld ble en elg påkjørt i Maura.

– Fredag morgen var vi også ute. Da fikk vi melding om en elg som dro seg bortover på frambeina. Dette var like sør for Bjørke kirke. Det var en passasjer i en buss som meldte ifra. Vi mener også denne elgen var påkjørt, og vedkommende som kjørte på denne har kjørt videre, sier Lerberg.

LES OGSÅ: Store skader i møte med elg

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NR. 3: Dette er den tredje elgen Geir Olsen (t.v.) og Tord Lerberg fra fallviltgruppa i Nannestad kommune måtte ta seg av på ett døgn.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no