21. jul
BORTE: De tre elgene måtte avlives etter at beboere i Preståsen-området følte seg truet av dyra som oppholdt i hagene og som skal ha vært aggressive mot folk. Foto: Sveinung Skår
 
Elgene måtte avlives
Etter mange henvendelser fra beboerne i Preståsen-området i Nannestad valgte til slutt Nannestad kommune å avlive de tre elgene som har oppholdt seg inne på boligområdet.

Publisert: 19.jan.2018 13:09
Oppdatert: 19.jan.2018 13:24

Det er gjort gjentatte forsøk på å jage bort dyra, og det er etablert fôringsplasser i et forsøk på å holde elgene unna bebyggelsen.

Etter det EUB kjenner til skal elgkua ha vært aggressiv mot mennesker, og av sikkerhetsmessige årsaker ble det tatt en beslutning om å avlive dyra. Elgkua har oppholdt seg i området i mange uker sammen med sine to kalver.

– Nannestad kommune har mottatt mange henvendelser fra berørte innbyggere. Sikkerheten for innbyggerne i kommunen er det viktigste for kommunens vurderinger knyttet til avbøtende tiltak. Fallviltgruppa har hatt spesielt fokus på å følge opp situasjonen og har flere ganger jaget elg vekk fra boligområdet Vurderingen er knyttet til disse enkeltindividene og gir ingen automatikk med hensyn til beslutninger i andre saker. Beslutningen er fattet med hjemmel i naturmangfoldloven § 18 punkt c, som skal ivareta helse- og sikkerhetshensyn. Beslutningen er ikke et enkeltvedtak og kan ikke påklages. Fallviltgruppa har i dag i samarbeid med politi og veterinær gjennomført fellingsforsøket, og de tre aktuelle elgene er nå avlivet, opplyser Rune Storstein, stabsleder plan- og strategi i Nannestad kommune.

LES OGSÅ: Innpåslitne elger er blitt snakkis i nabolaget – på matjakt i sentrum 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no