19. nov
GLASS: I dette rommet i andre etasje i Festiviteten blir Ellen Jacobsens kunstverk til. Nå har hun sin første separatutstilling i den store salen i første etasje.
 
Ellen går nye veger
Glassplater, spraybokser, tråder og fragmenter av stoff, gamle fotorammer – Ellen Jacobsen går nye veger i sin første separatutstilling på Festiviteten.

Publisert: 31.aug.2018 17:00
Oppdatert: 31.aug.2018 19:26

Ellen er utdannet grafisk designer. Hun har tidligere har maleriutstilling i Festiviteten sammen med kunstner Mette Mygland. Dette er Ellens første separatutstilling, som hun kaller prosjektutstilling.

– Jeg har latt prosjektet leve og har ikke planlagt akkurat det vi ser her, forklarer hun.

TI ÅR – EN IDÉ

Det er ti år siden Ellen flyttet inn i sitt arbeidsrom i Festiviteten. I og med hun slapp å pendle, fikk hun bedre tid og ideen var å lage et kunstprosjekt. Men tida gikk og den ble brukt til noe annet. Så fant Ellen ut at nå måtte det bli realisme i planene. Og det ble det.

SKJØRE TING

– Jeg hadde glassplater jeg hadde tenkt å jobbe med. Så oppdaget jeg sprayboksene, og det var noe nytt for meg. Glassplatene ble mine nye lerret. Det er en gjenbrukstanke her. Det handler om ting som går fra hverandre. Temaet ble å ta fra hverandre ting og sette dem sammen på nye måter, se nye muligheter i tingene og gi dem en ny historie i nye former. Hvor lite skal til før ting går fra hverandre? Hvor langt kan vi tøye strikken før den ryker? Glass er skjørt, de løse trådene, også. Hvor langt kan vi dra dette her før det går i stykker eller ryker? Det handler om skjørhet, i bunn og grunn. Tenk tanken og overfør den til miljøperspektivet, sier Ellen.

– OM FOLK SYNES DET ER RART, SÅ SYNES JEG DET ER DEILIG

«Et prosjekt som undersøker formatet, overflatene og sammenhengen mellom de ulike elementene. Delaktighet i det lille og det store kretsløpet. Skjørhetens bæreevne. Alt vi ikke vet».

Slik beskriver Ellen selv utstillingen i informasjonsbrosjyren.

– Ikke akkurat lett tilgjengelig, Ellen?

– Er det ikke gøy å undre seg litt, da? Om folk synes dette er rart, så synes jeg det er deilig. Undring får folk til å åpne seg, svarer hun.

Utstillingen, som også omfatter spraymaling og akrylmaling på lerret, åpner i dag, lørdag 1. september. Den holder åpent til 23. september.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no