23. apr
 
Else inviterte til åpent hus - og dermed kom Erna
Velkomna til åpent hus hjemme hos meg. Se på dette som et nabovarsel! Ta med en venn og kom, skrev Else Kåss Furuseth på sin facebookside mandag formiddag.

Publisert: 10.sep.2018 15:17
Oppdatert: 10.sep.2018 15:24

- Jeg inviterer deg til en minifestival hjemme hos meg 10. september (verdensdagen for forebygging av selvmord). Det blir en buffet av artister, vafler og gode samtaler, hvor jeg vil banke inn mitt hovedpoeng på denne viktige dagen: Du er ikke alene. Der det er hjerterom, er det husrom! Ta med en venn og kom. Velkomna, skrev Else Kåss Furuseth.

Og fikk svar fra selveste statsministeren.

ALTFOR MANGE DØR

- I dag er det verdensdagen for forebygging av selvmord. Else Kåss Furuset inviterte til festival hjemme hos seg for å snakke om og mobilisere for arbeidet mot selvmord. Altfor mange, og flest menn, tar sitt eget liv hvert år. Vi må alle snakker mer om det som plager, lære mer om håndtering av vonde tanker og kjenne til lavterskeltilbudene som finnes. Takk for en viktig festival Else! Takk for fin musikk Daniel Kvammen, skrev Erna Solberg påsin facebookside. 

LES OGSÅ: Livet er ikke kjørt

HVORFOR ÅPENT HUS?

Hvert år dør fire ganger flere i selvmord enn i trafikken, men vi hører ikke så mye om disse dødsfallene. 

- Gjennom fire programmer på TVNorge og Dplay møter jeg pårørende og overlevende for å lære mer om hvem det er som tar livet sitt og hvorfor de gjør det. Peder Kjøs er fast samtalepartner og sammen med andre fagfolk bidrar han med oppdatert kunnskap om hva man kan gjøre som berørt eller pårørende, og hvordan vi kan møte mennesker som tenker på å ta livet sitt. Fagfolkene bidrar med forskning og gode råd, men gjennom serien ønsker jeg å vise at det er du og jeg som medmennesker som virkelig kan bety en forskjell i hverdagen blant venner, familie og kollegaer. Hvordan kan vi være der for hverandre, skriver Furuseth. 

Den kjente komikeren ønsker å sette søkelyset på folk som sliter og begår selvmord, og hun har selv kjent det på kroppen siden både mora og broren tok livene sine. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no