20. okt
LÅVEN. Deler av låven på Støvner Østre er sannsynligvis fra midten av 1800-tallet. Alle Foto: Privatmegleren
 
En av de eldste gårdene i bygda skal få nye eiere
NORDKISA. Nå selges en av de eldste eiendommene i bygda.

Publisert: 19.mai.2017 11:30
Oppdatert: 18.mai.2017 14:21

Småbruket Støvner Østre er blant de eldste som ble etablert i Nordkisa. Ifølge historiske blader er den første bebyggelsen der fra midten av 1800-tallet.

– Vi antar at den eldste delen av låven i tømmer stammer fra dette tidsrommet. Eiendommen er en kulturskatt i Ullensaker med ett av Norges best bevarte gårdstun, sier eiendomsmegler Kåre Brustad i Privatmegleren.

Han legger nå den 4,5 mål store eiendommen rett vest for sentrum ut for salg.

– Dette er en unik og sjelden mulighet på Øvre Romerike. Eiendommen har i løpet av de siste 130 år vært på det åpne markedet kun én eneste gang, påpeker han.

LES OGSÅ: 16,5 millioner for et småbruk 

TI MILLIONER KRONER

I fjor tronet ordet småbruk på toppen av lista over søkeord på finn.no, sammen med sofa. Sånn var det også i 2014.

– Småbruk representerer drømmeren i oss, mens sofa kommer som et resultat av nordmenns interesse for oppussing og utskiftning av møbler, sier PR- og informasjonssjef Kristine Eia Kirkholm.

Det ligger for tiden 251 småbruk til salgs på finn.no. Bare 13 av dem er i Akershus, og bare fire av dem igjen på Øvre Romerike.

Støvner Østre legges ut for ti millioner kroner.

– Vi har et vårslipp i boligmarkedet nå med mange flere boliger enn tidligere i år. Det gjelder også småbruk, og for disse er jo dette den riktige sesongen. Men det er naturligvis alltid færre småbruk i markedet enn andre boliger, påpeker Brustad.

– Tar det lengre tid å selge dette enn vanlige bolighus?

– Jeg regner med at vi har solgt denne eiendommen innen sommerferien, og vi har selvsagt en ambisjon om å få det vi ber om, påpeker han.

MYE NYTT

Selv om deler av eiendommen nærmer seg 200 år, er det slett ikke et gammelt småbruk som nå skal avhendes. Det nær 500 kvadratmeter store bolighuset ble bygget i 1991 i tradisjonell byggestil. Det betyr moderne fasiliteter.

Kjøperen får i tillegg et stabbur, stor låve over tre etasjer, pumpehus, utedo, og verkstedhus.

– Hvem kjøper en slik eiendom?

– Faktisk er det en ganske stor målgruppe som er interessert i en slik eiendom. Mange har en drøm om å drive et lite småbruk, eller kanskje de har en plasskrevende hobby eller vil drive en liten næringsvirksomhet. Andre igjen ønsker å flytte ut av byen til landlige omgivelser, men likevel bo sentralt. Men jeg vil tro det er en fordel å ha sansen for hagearbeid og planter. Det er uansett mange muligheter her, understreker Brustad.

Han sier at eiendommer som dette er mangelvare i markedet.

– Da tenker jeg først og fremst på et så stort bolighus kombinert med nivået på kvaliteten. Det er rett en sjelden vare. Vi kommer til å se god interesse når den nå legges ut, sier han,

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no