18. okt
DØMT: To menn fra Øvre Romerike sto tiltalt for grov narkoforbrytelse. Tingretten dømte den ene, mens den andre ble frikjent.
 
En dømt, en frikjent for å ha gjemt narko i skogen
Den ene mannen ble dømt til to års fengsel, den andre ble frikjent for å ha gjemt 1,5 kilo metamfetaminsulfat i skogen i Maura.

Publisert: 12.okt.2018 14:00
Oppdatert: 09.okt.2018 14:48

Begge er menn fra Øvre Romerike, og begge var tiltalt for grov overtredelse av straffeloven. 56-åringen ble ikke trodd i sin forklaring, mens retten konkluderte med at det ikke kunne bevises at den andre tiltalte, en 43-åring, var med på å gjemme narkotikaen i skogen. Han ble frifunnet i Øvre Romerike tingrett.

I BÆREPOSE

I april for to år siden fant politiet, etter hundesøk, en bærepose godt synlig i terrenget. Posen inneholdt drøye 1,5 kilo metamfetaminsulfat.

Etter dette holdt politiet den eldste tiltale mannens bolig under oppsikt. Etter å ha funnet narko i en bil som hadde vært på stedet, slo de til mot boligen. De to tiltalte ble pågrepet, og etterforskning ble igangsatt. Det resulterte i tiltalen mot de to mennene.

DNA fra de to ble funnet på tape som var brukt for å pakke inn narkotikaen i skogen. Dette til tross, retten fant ikke at det var klart bevist at den yngste tiltalte hadde vært med på å pakke inn stoffet. Retten fant at mannen kunne ha vært i kontakt med teipen til andre formål fordi den også ble brukt til mekanikk av biler. Dermed ble han frifunnet.

56-åringen er dømt hele 25 ganger tidligere – flere ganger for brudd på narkolovgivningen. Retten fant ikke å kunne feste lit til hans forklaring om at han ikke hadde hatt befatning med narkofunnet i skogen. Han fikk strafferabatt fordi det hadde tatt så lang til å få saken for domstolen. Retten satte straffen til to år i fengsel.

LES OGSÅ: Vekter tatt med narko i bilen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no