18. jul
 
En festaften av de sjeldne
EIDSVOLL. Søndag kveld opptrådte Eidsvoll-artister i Panorama for veldedighet.

Publisert: 06.mar.2017 09:12
Oppdatert: 06.mar.2017 18:19

Eidsvoll Rotaryklubb tok initiativet til en veldedighetskonsert med lokale artister. Billettinntektene går uavkortet til prosjektet iCare. Det er et øyehelseprosjekt i Chimoio i Manica-provinsen i Mosambik og drives av Norges Blindeforbund. Rotaryklubben sparte ikke på kruttet og arrangerte en festaften uten like.

STILTE OPP GRATIS

Fra scenen kunne kultur-Eidsvoll vise sitt vide spekter. Den lokale artistlisten besto av Vidar Busk, Stian Carstensen, Alexandra Rotan, Mona Kulsrud, Jørgen Holst-Larsen, Vegar Sandholt, Gisle Røen Johansen, Vegard Storbråten Øye (påtroppende nyhetsredaktør i EUB), GT-Sara, Eidsvoll Ballettsenter og Husbandet. Og det beste av alt – de alle stilte opp gratis.

VELDIG BRA PUBLIKUM

En av dem som opptrådte var Stian Carstensen. Han er godt fornøyd med konserten og roser publikum.

– For det første så syns jeg det er kjempebra at de stiller opp og støtter en god sak. I tillegg var de et veldig godt publikum. Det var masse folk og god stemning, sier Carstensen og forteller at han liker å opptre i Panorama.

– I Panorama er det intimt og man får kontakt med publikum. Det digger jeg.

VISE FRAM KULTUREN

Carstensen forteller at det ikke var noe tvil om han skulle stille opp på veldedighetskonserten.

– Jeg syns det er viktig å vise fram kulturen i bygda. Det er stas at alle de andre også takket ja. Vi fikk visst fram hvor mye dyktige folk det finnes her.

BREDT SPEKTER

Og det var nok tanken til Rotary også. Prosjektleder Lise Bjørnsen er strålende fornøyd med velvilligheten til artistene.

– Og en stor takk må gis til Hans Olav Trøen. Det er han som har samlet alle disse flotte artistene vi har. De viser hva kommunen har å by på, sier hun.

JOBBER MYE I DET SKJULTE

Bjørnsen forteller at artistgallaen for utenom å støtte en god sak, også var en fin mulighet til å vise hva de driver med.

– Vi jobber jo en del i det skjulte, og det er kanskje ikke så mange som egentlig vet hva vi driver med. Dette er det største internasjonale prosjektet vi har jobbet med. Vi har også fått formidabel støtte fra det lokale næringslivet, og det takker vi masse for, sier hun.

VELDIG TAKKNEMLIG

Generalsekretæren i Norges Blindeforbund, Arnt Holte, var også til stede på konserten.

– Jeg er veldig takknemlig for alle som har vist sin støtte i dag. Både publikum, bedrifter og artister, og ikke minst for den jobben Eidsvoll Rotaryklubb har lagt ned. På grunn av dere vil noen få synet sitt tilbake, takket generalsekretæren

 
NYDELIGE TONER. Gisle Røen Johansen spilte vakre toner i Panorama.
DANS. Eidsvoll ballettskole bidro også under artistgallaen med flere dansere på scenen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no