25. jun
VELKOMMEN: Når sommertoget kommer til Eidsvoll lørdag blir det mottatt med åpne armer av Jan Åge Sandviken og Roar Halvorsen (f.v.) fra Eidsvold Turn, kultursjef i Eidsvoll kommune, Siw Korgh Österholm, og ordfører John-Erik Vika.
 
Endelig kommer sommertoget til Eidsvoll
Endelig kommer Sommertoget til Eidsvoll. Der venter alt fra ordfører og kor til lefsebakere og historiske skikkelser.

Publisert: 21.jul.2017 09:00
Oppdatert: 22.jul.2017 08:29

De som har fulgt Sommertoget gjennom dets ferd fra nord, vet at det blir folkefest når det ankommer by og bygd. Eidsvoll er i så måte intet unntak – tvert om. På perrongen venter både ordfører og lefsebakere.

INTENS JOBBING

Eidsvoll kommune og Eidsvold Turn Fotball har jobbet under høytrykk de siste dagene. Mest har kanskje sistnevnte hatt å stri med. Kommunen har nemlig overlatt den tekniske biten til ETF, og der har man i løpet av kort tid fått mobilisert mange frivillige lag og foreninger til å representere bygda.

Nå har de et par dager på seg til å få orden på troppene, som får tildelt sin egen plass.

– Vi er veldig glade for at Turn tar seg av den tekniske biten. Det er noe de kan, sier ordfører John-Erik Vika, som selv skal ta imot toget med ordførerkjede, bunad og det hele. Han har lovet å gjøre et aldri så lite sprell, men det vil han ikke si noe mer om.

– Folk får se lørdag, sier han hemmelighetsfull.

Han mener at det er to jokere med i spillet – og det er været og folk.

– Vi håper at været i alle fall blir tørt og at folk møter opp i fullt monn, sier han.

Sikkerheten vil bli godt ivaretatt av politiet, Røde Kors og Bane Nor.

Sommertoget minutt for minutt gjør opptak under ferden mot Eidsvoll på den gamle Hovedbanen, så det er bare for folk å møte opp og vinke det fram med flagg og hilsninger.

BRUK BEINA, BRUK SYKKEL ELLER PARKER ANDRE STEDER

Storparten av parkeringsplassen på stasjonen vil bli sperret av, og ordføreren oppfordrer folk til å bruke beina, ta sykkelen eller parkere bilen andre steder.

– Det er godt med parkeringsplasser i Badebakken og i Sundet og ikke minst – det går an å komme til Eidsvoll både med tog og buss. Sommertoget vil komme sørfra på spor 3, og litt nord for stasjonen vil det snu og komme inn på spor 1, hvor ordfører og resten av folket står klare for å ønske velkommen. Før Sommeråpent-sendinga om kvelden, gjøres det opptak av liv og røre i stasjonsområdet.

Bygdetunets venner lover stand med lefse og kanskje dans, Eidsvoll 1814 kommer med sine historiske personer, det samme gjør Jernverksspelet, Romerike veteranbilklubb stiller, et kor i regi av Eidsvoll musikkråd slår an tonen og flere fra næringslivet presenterer seg.

LES OGSÅ:

EIDSVOLL I FOKUS I FLERE ÅR

Bygda Eidsvoll har vært i fokus de siste årene. Det mener ordfører John-Erik Vika er markedsføring som er helt uvurderlig.

Det hele startet et par år før 2014. Da ble det forestående 200-årsjubileet for Grunnloven og den store restaureringen av Eidsvollsbygningen mye omtalt i media. Selve jubileet ble markert med to lange direktesendinger i NRK – den ene i februar, den andre 17. mai.

LES OGSÅ: Gruer seg til å vise Dal på TV

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MARKEDSFØRING: Ordfører John-Erik Vika sier at Eidsvoll de siste årene har fått en uvurderlig markedsføring.
Fakta

Sommertoget startet i nord 27. juni da det gikk fra Bodø.

Lørdag 22. juli kommer det til Eidsvoll. Den dagen ser tidsskjema slik ut:

Grorud, avgang 11:05

Frogner 11:35 - 11:45

Kløfta 11:55 - 12:05

Jessheim 12:25 - 12:45

Dal 13:10 - 13:20

Bøn 13:30 - 13:40

Eidsvoll, ankomst 13:50

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no