19. apr
 
Endelig klare for skole i brakkene
Alle tro til da inventaret i Vilberg ungdomsskole ble flyttet til brakkeriggen som skal fungere som skole i nesten to år.

Publisert: 10.des.2017 17:00
Oppdatert: 08.des.2017 17:08

Torsdag flyttet elever og lærere over i brakkene, som skal fungere som skolebygg inntil nye Vilberg ungdomsskole står klar til påske 2019. Flyttingen har ikke skjedd uten et og annet skjær i sjøen: Brakkene ble først montert på trepilarer både kommunen, FAU og privatpersoner reagerte på. Det ble satt spørsmålstegn ved om fundamenteringen var trygg. Dermed måtte entreprenøren montere brakkene på nytt og flyttedagen ble utsatt. Den skulle egentlig vært allerede 24. oktober.

Men på torsdag var det klart for dugnad og flyttesjau.

– FINERE ENN SKOLEN

Og om elevene var skeptiske til brakkene før de flyttet, ble de positivt overrasket da de fikk se hvor de skal gå på skole de neste månedene.

– Det er jo mye finere i brakkene enn inne på skolen, sier Oskar Fredriksen, i det han lemper en blytung skriver opp i armene og bukserer den trygt på plass på pulten til avdelingslederen.

Klassevennene Pernille Garlaasen Resaland, Isabelle nymann og Synne Hestetun er enige, og syns det er fint å jobbe dugnad for å flytte.

– Det er noen som sier at det er barnearbeid, men det er jo egentlig gøy, ler de.

158 MILLIONER KRONER

Det er entreprenørfirmaet Bache Romerike som skal bygge den nye skolen. Anbudet er på 158 millioner kroner. Totalprosjektet er beregnet til 240 millioner kroner,

Byggetiden er beregnet til om lag 18 måneder. I denne perioden må undervisningen foregå i brakker.

Den ny Vilberg ungdomsskole skal bygges på samme tomt der den nåværende skolen ligger. Prosjektet går ut på å rive omtrent alt av den nåværende bygningsmassen og bygge nytt på et noe større areal. Den delen av det nåværende bygget som ikke rives, skal pusses opp og moderniseres.

NYTT UTEAREAL

Etter at den nye bygningsmassen er ferdig, skal utearealet settes i stand. Uteområdene blir større, og tipp topp moderne med mulighet for aktivitet både i skoletiden og på kveldstid.

Vilberg ungdomsskole har i dag 335 elever. Den nye skolen får kapasitet til 540 elever, og ut fra dagens prognoser skal det holde til etter 2030.

– DET BLIR GODT

Rektor Harald Rutle sier at det skal bli godt å komme ut av det gamle skolebygget.

– Det blir godt for alle å komme ut av dette bygget, sier han.

Selv om en midlertidig brakketilværelse er utfordrende, tror rektoren det går bra.

– Den utfordringen er vi rede til å ta. Tida går fort, og jeg har vært med på noen slikt tidligere. Brakkene tilfredsstiller alle tekniske krav. Dette er veldig ønsket, og det er godt å se at den nye skolen nærmer seg, sier rektoren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no