20. sep
MENTORER. Ullensaker kommune er først blant kommunene på Romerike til å bli med i en nyopprettet mentorordning. Mentorene er allerede klare: Sylvia Aastad, John Olav Knudsen, Bente Jødal, Gyri Dahlstrøm, Kristoffer Strandengen, Camilla Seterdal, Haidee Knoff, Elisabeth Skjefstad og Silje Joteig i NAV.
 
Eneste på Romerike i ny mentorordning
ULLENSAKER. Strekker ut en hånd til alle som trenger hjelp til å komme ut i arbeidslivet.

Publisert: 23.mar.2017 13:04
Oppdatert: 24.mar.2017 11:08

Mange unge trenger hjelp til å komme ut i arbeidslivet. Nå har Ullensaker kommune, som den aller første kommunen på Romerike, blitt med i en mentorordning som skal gi dem som trenger ekstra hjelp en håndsrekning. Det er NAV Arbeidslivssenter Akershus som står bak ordningen.

LESERBREV: I NAV jobber vi daglig med å få flere i jobb

STOR SUKSESS

Ordningen er allerede prøvd ut med stor suksess.

– Vi startet opp i Bærum. Der har ordningen blitt en døråpner for mange, sier Silje Joteig.

Hun er arbeidslivscoach ved NAV Arbeidslivssenter Akershus, og arbeider daglig med mennesker som av ulike grunner har problemer med å komme seg ut i arbeidslivet.

SKAL COACHE

Ordningen bygger på en enkel idé, men kan altså gi store resultater: Arbeidsplasser som tar inn mennesker til arbeidstrening eller praksis, har egne mentorer som får et spesielt ansvar for å følge opp dem som blir tatt inn. Alt som følger med et arbeidsforhold omfattes av ordningen.

– Jeg har flere historier, sier Silje Joteig.

– På en arbeidsplass hadde de en 20 år gammel jente som var så redd for å komme for sent at hun heller lot være å komme på jobb enn å ta sjansen på å komme senere. Mentoren fungerte som en «god venn», og samtidig som lynavleder, og fortalte den unge jenta at hun var verdifull for arbeidsplassen og at det derfor var viktig at hun kom, selv om det var noen minutter for sent. Etter en liten stund var problemet borte, sier Joteig.

Hun forfaller også en historie om en somalisk ung mann som hadde fått seg jobb på et sykehjem. Problemet hans var at han var oppdratt i en kultur der unge menn ikke skulle se kvinner eller eldre i øynene.

– Og det er ikke så enkelt å etterleve på et sykehjem. Mentoren hans begynte å jobbe med han, og etter en stund hadde han lært at det er helt nødvendig å se folk i øynene om man skal fungere på en norsk arbeidsplass, sier Joteig.

UBRUKTE RESSURSER

Ullensaker kommune ser på prosjektet som viktig.

– Som kommune skal vi være på framoverlente og gå foran med et godt eksempel. Det er veldig mange som sitter med ubrukte ressurser, og vil ønsker å gjøre alt vi kan for at disse skal komme seg inn i arbeidslivet, sa ordfører Tom Staahle i forbindelse med lanseringen av prosjektet.

LES OGSÅ: Eidsvolls nye NAV-sjef er pendler med togbytte

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no