20. jul
Kort ladevei. Morten Østnor kjører selv en Volkswagen e-golf. Fra og med denne uka får han kort vei til ladestasjonen. Da åpner nemlig verdens største hurtigladestasjon ved Nebbenes nordgående ved E6 på Eidsvoll Verk.
 
Enorm Tesla-pågang før hurtigladeåpningen
EIDSVOLL VERK. Daglig stopper flere Tesla-eiere for å ta bilder av verdens største hurtigladestasjon ved Nebbenes.

Publisert: 31.aug.2016 10:56
Oppdatert: 27.jan.2017 14:28

- Pågangen har vært helt enorm, sier Morten Østnor.

Han er daglig leder for Nebbenes nordgående ved E6 på Eidsvoll Verk. Torsdag kveld åpnes den nye hurtigladestasjonen med 20 ladestasjoner til Tesla. Det samme skjer med de åtte ladepunktene til øvrige elbil-modeller.

- Tesla Owners Club skal kjøre konvoi fra Lillehammer og ned hit og fra Oslo til Kløfta og hit. Per i går var det 60-70 biler som hadde meldt seg på. I tillegg kommer det en del biler fra området rundt her, sier Østnor til EUB.

Før EUB avslørte at verdens største hurtigladestasjon for elbiler skulle komme på Eidsvoll Verk, var det lenge spekulert i hvor Tesla og Fortum ville velge å legge det neste store prosjektet.

Kort vei til ladestasjonen

Morten Østnor har selv en Volkswagen e-golf, og får dermed kort vei til nærmeste ladestasjon framover.

- Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg valgte å kjøpe meg elbil. Du kjører gratis gjennom alle bomringer og sparer mye driftsutgifter. Jeg har ikke regnet nøyaktig på det, men det blir noen tusenlapper i året, sier han.

- Nebbenes er en Supercharger-stasjon langs en av Norges viktigste trafikkårer. Stasjonen vil gi enda flere muligheter til Tesla-eiere som skal på langtur i Norge og videre til Europa. Sammen med vår butikk og servicesenter i Brumunddal vil dessuten denne stasjonen gjøre det enda enklere for folk i regionen å velge elbil som sin eneste bil, sier kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, til EUB.

Han bekrefter at den nye hurtigladestasjonen ved Nebbenes nordgående blir verdens største når den nå åpner. Elbilforeningen har tidligere bekreftet dette overfor EUB.

Kan bety mye for Nebbenes

- Nebbenes er den 27. Supercharger-stasjonen til Tesla i Norge. Supercharger-nettverket er bygget for å muliggjøre langdistansereiser, og stasjonene plasseres langs viktige reiseruter. De fleste Tesla-eiere gjør hverdagsladingen hjemme der bilen sover, forteller Sandvold Roland.

Fylkesordfører Anette M. Solli (H) vil stå for den offisielle åpningen. Varaordfører Einar Madsen (Ap) vil også være til stede.

- Per nå er det vanskelig å si for mye konkret om hvor mye denne hurtigladestasjonen vil bety for oss. Men det vil garantert bidra til å gi hele området her et løft. Vi skal være et vegserviceanlegg med et bredt servicetilbud. Derfor er det fint å få på plass et slikt hurtigladesystem, sier Morten Østnor.

Det nye superladenettverket vil gjøre det mulig å lade opp bilene for 270 kilometer kjøring på en halvtime. Ved ordinær hjemmelading får man til sammenligning normalt cirka 1/10 av dette.

LES OGSÅ: Millioninvesteringer i kø - sjekk utviklingen ved E6

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no