23. apr
BLE HACKET: Epostkontoen til Arne Kôrner Haugen i Eidsvoll FrP er hacket. Flere hundre har fått spørsmål om å låne bort penger.
 
Epostadressen til kjent politiker hacket
Epostadressen til Arne Körner Haugen, kommunestyrerepresentant og leder i Eidsvoll FrP, er hacket.

Publisert: 11.des.2017 16:00
Oppdatert: 11.des.2017 15:52

Noen sendte i morgentimene mandag ut følgende melding til de mange hundre personene Haugen har i sin kontaktliste:

«Jeg håper dette kommer til deg i tide. Jeg gjorde en tur til Donetsk, Ukraina og min bag ble stjålet med mitt internasjonale pass og kredittkortet mitt inne. Ambassaden er villig til å hjelpe meg med å ta et fly uten passet mitt, jeg trenger bare å betale for billett- og hotellregningene. Til min forferdelse, kan jeg ikke få tilgang til pengene mine uten kredittkortet mitt og kontakte banken min, men de trenger mer tid til å gi meg et nytt kort. I denne uheldig situasjonen tenkte jeg på et lån som jeg kan betale tilbake så snart jeg kommer tilbake. Jeg trenger virkelig å bli med på neste flytur. Jeg trenger 14,200 NOK. Fortell meg om du kan hjelpe meg gjennom (bank på navn fjernet) fordi det er det beste alternativet jeg har. Gi meg beskjed om det er mulig. Jeg venter på svaret ditt Med vennlig hilsen Arne Körner Haugen, leder Eidsvoll FrP

Haugen er i Tyskland på førjulstur, og sier det er en forferdelig situasjon.

– Noen har tatt seg inn på min epostkonto og sendt ut denne eposten. Det er ikke jeg som har sendt den. Jeg er ikke i Ukraina, og jeg ber ikke om lån, sier han.

– Dette er veldig ubehagelig. Men jeg får dessverre ikke gjort så mye med det, annet enn å politianmelde forholdet. Jeg håper ingen overfører penger på grunn av denne eposten, sier Haugen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no