17. sep
 
Dramatiske scener når Røde Kors hjelpekorps konkurrerer
JESSHEIM. Det ble avholdt distriktsmesterskap i hjelpkors i sentrum lørdag.

Publisert: 07.mai.2017 13:00
Oppdatert: 07.mai.2017 19:35

Øvelsen var ledd i distriktsmesterskapet for hjelpekorpsene, og over hundre frivillige Røde Kors-medlemmer var i sving som henholdsvis deltakere og på arrangørsiden.

– I selve konkurransen har vi i alt 48 deltakere fordelt på ti korps. Syv av disse er godkjente hjelpekorps og tre er aspirantkorps. I tillegg så er det både dommere, sminkører og markører (skuespillere) i aksjon. I dag så får de alle virkelig brynt seg på tøffe utfordringer. Her må de ulike korpsene inn å bistå i flere ulike og krevende situasjoner, og de blir så bedømt på hvordan de klarer å gjennomføre oppgavene, forklarer Alemka Pinjo, koordinater for beredskap og hjelpekorps for Akershus.

KUTTSKADER OG TRAFIKKUHELL

En av dem som ett av lagene fra Eidsvoll og Hurdal måtte yte førstehjelp var Sunniva Tennebø (11) som hadde skadet seg etter et fall på plassen utenfor togstasjonen. Med hjelp av sminkør Karianne Skogen hadde hun fått stygge kutt i hånden, og det hele så skummelt realistisk ut.

– Det er gøy å være med, og det er heldigvis ikke så vondt som det ser ut til, forsikret hun, før hjelpekorpset ankom stedet.

Da laget fra Eidsvoll og Hurdal bestående av Aleksander Langbakken (leder), May Linn Finstad, Ove Juvik, Tuva Petersen og Yrja Lien kom Sunniva til unnsetning hadde de allerede vært gjennom seks ulike poster med knalltøffe utfordringer.

– Det har vært utrolig lærerikt og morsomt å være med på dette. Det er en flott anledning til å friske opp igjen kunnskaper, og blir inspirert videre. Vi håper at vi har klart gjennomføringen på en god måte. Noe av det som kanskje har vært tøffest i dag har også vært å holde seg skjerpet i varmen, sier Aleksander Langbakken.

STOLT LOKALLAG-LEDER

Det har gått hele tolv år siden sist et slikt mesterskap ble arrangert for Akershus hjelpekorpsene, og noe av årsaken er at det har vært utfordrende å stille nok lag. Det var ikke noe problem denne gang, og en av dem som er glade for det gryende engasjementet i den frivillige innsatsen som mannskapene i Røde Kors bidrar med er Pararajasingam Paranthaman, som er leder av Eidsvoll og Hurdal Røde Kors.

– Jeg er veldig stolt av alle fra vårt lokallag i dag, og de har vært kjempedyktige. De tar oppgavene alvorlig og gjør som de skal. Med et slikt arrangement henter vi ny erfaring, styrker kompetansen, og tar med oss inspirasjon videre til å bli enda flinkere, sier han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
AU DA. Sunniva Tennebø var en av de unge skuespillerne som var med for å gi hjelpekorpsene utfordringer å løse på de ulike postene som var satt opp rundt om i Jessheim sentrum.
Fakta

RESULTATER

1. Vestby og Ås
2. Skedsmo
3. Ullensake

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no