18. okt
 
Et lag av ildsjeler stilte opp for Roberts familie
Robert Odden (33) døde ute på brannoppdrag. Her hjelper en stor gjeng frivillige familien hans med smått og stort før vinteren setter inn.

Publisert: 10.okt.2018 15:00
Oppdatert: 09.okt.2018 08:55

– Fy søren. Du vil ikke tro det. Engasjementet var helt ellevilt. Vi er dypt takknemlige over alle som stilte opp, sier Randi Odden, mammaen til Robert. 15. juli døde Robert Odden da han drev med etterslokking ute på en stor skogbrann ved Auli i Nes. Hans første brannoppdrag ble det siste. I helga jobbet 40–50 ildsjeler – familie, venner, brannfolk, politiansatte og andre – dugnad hjemme hos Roberts kjæreste og familien.

Massiv respons

– Vi satt oppe hos Linn, samboeren til Robert en kveld. Da snakket jeg og Marie (søsteren til Robert) om alt som burde vært tatt tak i før vinteren. Alt som alle med enebolig må gjøre. Robert hadde en del prosjekter han hadde planlagt å begynne på, men som han ikke rakk før han ble borte. Vi ønsket å fullføre de, sier Randi Odden. Dagen ble satt av og Marie opprettet et arrangement å Facebook. Mammaen var spent på responsen. Tidlig på dugnadsdagen forsto hun raskt hvilken vei det bar. Bil etter bil rullet inn på gårdsplassen. En etter en med hjelpende hender strømmet til for å bidra. På forhånd hadde Randi Odden lagd en genial postit-tavle med oppgaver. Dermed var det enkelt å styre arbeidet.

– Det var folk i alle ender av huset, og vi gikk tidlig tomme for arbeidsoppgaver. I stedet ble det god tid til sosialt samvær, smiler mammaen. Hun sier det var ekstra spesielt å se brannbilen komme rullende.

– Det var jo der Robert var på oppdrag inntil det siste, sier hun.

På listen over gjøremål sto alt fra graving og fjerning av jord fra blomsterbed og montering av ny snor i utetørkestativet til luking og klargjøring av jordbærland og rensing av takrenner.

– Folk hadde nesten ikke tid til å spise. Det varmer et mammahjerte å se hvor flinke alle er. Det er rørende, sier Randi Odden.

Fikk matvarer fra butikker

På forhånd hadde flere lokale dagligvarebutikker stilt opp med en lang rekke frukt, kaffe og matvarer. I tillegg fikk familien ti kilo indrefilet, fløtegratinerte poteter og innbakte pølser fra andre aktører. Linn Gluggvasshaug, som var kjæresten og samboeren til Robert, takker alle som stilte opp.

– Jeg har ikke ord. Det var helt magisk. Randi hadde lagt opp et fantastisk system, og mange sa det var den proffeste dugnaden noen gang. Det var helt fylt opp av biler i svingen ved oss, sier hun.

– Det var gøy å kunne være til hjelp. Fantastisk også å se det enestående engasjementet for å hjelpe til. Det varmer oss og resten av familien, sier Kim André Bjørge, halvbroren til Robert og deltaker på dugnaden.

Robert Odden

Født 14. mars 1985.

Gikk av vakt 15. juli 2018.

Jobbet som sikkerhetsinspektør i Norges Bank.

Hadde også bakgrunn fra Forsvaret. Hadde vært ute på flere utenlandsoperasjoner i Afrika og Afghanistan.

Var ute på sitt første oppdrag som brannkonstabel da han fikk illebefinnende. Den fulle obduksjonsrapporten er ventet om ikke lenge. Familien venter på svar.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no