20. jul
ITALIA I KJELLEREN: Linn W. Kraby har kjellerboden full av italiensk smak.
 
Et lite stykke Italia på Bøn
Det er ikke lett å gi slipp på Roma når du har bodd der i ti år. Linn W. Kraby tok med seg smaken av Italia hjem til huset på Bøn.

Publisert: 26.sep.2017 09:00
Oppdatert: 26.sep.2017 09:16

Hun har kjellerboden full av de lekreste ting på glass og flasker. Det er italienske deiligheter som hun importerer og selger fra firmaet sitt Con-Gusto. Oversatt betyr det rett og slett «med smak». Med italiensk smak.

ITALIA

Det var helt tilfeldig at Oslo-jenta havnet i Roma. Hun var i ferd med å ta bachelor i reiseliv og fant ut at nå måtte hun gjøre noe helt nytt. Hun reiste til den evige stad – og der ble hun i ti år. Mens hun var der, fikk hun en stor interesse for italienske matprodukter og italiensk mat.

– Jeg bare måtte ta med dette hjem, og dermed fikk jeg ideen om at jeg kunne importere italienske matprodukter. Nå har jeg kjellerboden full av glass og flasker, men jeg er liten blant de store kjedene. Jeg velger fra de små og middels store produsentene etter jeg selv har valgt ut de produktene jeg liker. Jeg leverer videre til nisjebutikker, står på messer og festivaler og selger rett fra kjellerboden, forteller Linn.

VIL GI ITALIA TIL ANDRE

Men hun nøyer seg ikke med å markedsføre Italia gjennom matprodukter. Hun ønsker at folk skal få øynene opp for landet og kulturen og arrangerer derfor temareiser til Umbria-regionen.

– Italia har blitt veldig turistifisert, men Umbria er Italias grønne lunge og der har de blitt spart for den voldsomme turiststrømmen som preger andre deler av landet. Det har blitt en av mine favorittregioner. Også her er det maten og vinen som er i sentrum, med besøk hos lokale produsenter, vinsmaking og ikke minst trøffeljakt. Jeg er med som reiseleder, og har arrangert flere turer som har vist seg å være populære.

KJØPTE HUS PÅ BØN

Linn er 36 år, født og oppvokst i Oslo. Og så valgte hun altså å flytte rett fra millionbyen Roma til stille Nygård og Bøn for tre år siden.

– Jeg ville jo tilbake til Norge. Det er jo norsk jeg er. Så flyttet jeg til Bøn, da, og det har jeg ikke angret på. Jeg trives veldig godt her, det samme gjør den italienske mannen min. Når jeg forteller folk at jeg bor på Bøn, aner ikke de hvor det er. Jeg elsker Italia, akkurat som jeg elsker å bo her på Bøn. Det høres litt merkelig ut, men det er slik det er, sier Linn, som også reiser på egne turer til Italia for å lære mer om både maten og vinen. Og det hun lærer der, tar hun med seg i bagasjen opp til hustrige nordmenn.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TRØFFEL: Italiensk trøffel på glass er ikke å forakte.
Fakta
  • Linn W. Karby (36).
  • Flyttet etter 10 år i Roma til Nygård på Bøn.
  • Hun driver Con-Gusto (med smak). Firmaet importerer italienske matvarer for salg.
  • I tillegg arrangerer hun temareiser til Italia med fokus på mat og vin.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no