20. jul
DATASPILL: - Det er en del som ikke har alt av datautstyr hjemme. Da er det fint at alle får mulighet til å bruke det som er her. Køsystemet fungerer bra og alle retter seg etter det, sier Elias Rokhaug og Ulrik Thomas Eitveit Schaeffer.
 
Ny ungdomskafé: Her styrer de alt selv
På kommunens nyoppstartede ungdomskafé styrer de unge innholdet selv.

Publisert: 20.okt.2017 06:00
Oppdatert: 20.okt.2017 06:37

– Vi var på Jonas Lie i Sundet og ønsket det samme tilbudet på Råholt, sier Elias Rokhaug (15) og Ulrik Thomas Eitveit Schaeffer (15).

De tok ønsket videre til kulturkonsulent Øivind Sandbu.

– Tilbudet på Søndre Samfund kom i stand via et samarbeid med en ungdomsgruppe fra RUSK. Målet er at ungdommene selv skal ta initiativ til aktivitet og innhold. Det er selvfølgelig lov til å bare bruke tilbudet som en kafé også, sier Sandbu.

Vi er åpne for forslag og ideer og bistår ungdommene med å gjennomføre prosjekter. Vi har allerede et svært positivt samarbeid med RUSK og jobber i skrivende stund med flere prosjektgrupper derifra. I tillegg har vi også etablert god kontakt med VUSK.

MENNESKELIG KONTAKT

Ungdommene har selv vært med på å male og pusse opp lokalene. Øverst i tårnet på Søndre Samfund spres lukta av nystekte pølser mens musikk og engasjerte rop høres fra raden av PC-er. Elias og Ulrik Thomas har godt selskap av jevnaldrende kompiser, og ikke alle får spilt samtidig.

– Køsystemet fungerer bra. Alle retter seg etter det, forteller de.

– Det er veldig bra at vi har fått dette tilbudet. Her kan vi spille med venner og samtidig ha menneskelig kontakt. Ellers hadde vi bare spilt hver for oss hjemmefra, påpeker de to kompisene.

– Dessuten er det mange som ikke har alt av utstyr hjemme. Det er fint at alle får mulighet til å bruke utstyret som er her. Vi setter stor pris på at vi kan være med å styre hvordan det skal være her. Tiltaket er veldig fint, vi får til og med gratis mat!

VARIERT TILBUD

Tilbudet inkluderer blant annet bandrom, kinorom, gaming-PC-er, tv-spill, biljard, bordtennis, kunst og håndverk, skating og robotprogrammering. – Forrige lørdag hadde vi en skatehappening i samarbeid med lokale skatere. Til uka er det kino og kurs i elektronisk musikk, forteller Sandbu, som stadig har nye prosjekter på gang.

– Alle får tilgang til bra utstyr uansett hva man liker å drive med. Det er et fint sted å møte folk, et fint sted å få nye venner, sier Fredrik Berger (15).

I første etasje byttes mus og tastatur ut med PA-anlegg og musikkinstrumenter.

– Vi har vært her siden oppstarten før høstferien. Nå driver vi med et musikkprosjekt på skolen og det er veldig fint å kunne bruke bandrommet her, sier Ranja Kopperud (12). – Det er første gang vi er på bandrommet, ellers ser vi på film, gjør lekser eller bare snakker sammen, forteller Samantha Karin (13), og legger til: uten dette tilbudet hadde vi kjedet oss hjemme. Det er veldig hyggelig å få være her.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FOKUSERTE: Domantas Martinaitis (14) og Fredrik Berger (15) får kyndig bistand av Øivind Sandbu. Søndre Samfund har blitt brukt til mye - nå også programmering av roboter.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no