24. apr
GOD MARGIN: Etter flere tap på rad smakte det godt med tjue poengs-seier for eidsvollingene.
 
Etterlengtet seier
RÅHOLT: Eidsvoll Basket tilbake på vinnersporet med tjue poengs-seier over Larvik Explorers

Publisert: 17.des.2017 19:30
Oppdatert: 17.des.2017 19:30

- Det var greit å få en seier nå. Det er en liten stund siden den forrige, sier kampens store spiller, Kornelius Skotaam. Av hjemmelagets 89 poeng stod han egenhendig for 36 av de, inkludert mange trepoengs-skudd.

Til tross for dette hevder han selv at han har mer å gå på.

- Jeg er brukbart fornøyd med egen innsats. Likevel skulle jeg gjerne ha truffet på noen flere av trepoengsforsøkene mine. Jeg er glad i å skyte trepoengere, men jeg liker andre faser av spillet også, svarer han på spørsmål om han regner seg selv som en trepoengs-spesialist.

GOD START PÅ KAMPEN

Hjemmelaget startet kampen bra og satte inn 11 poeng før Larvik scorte sitt første.

- Vi kom fint i gang og spilte bra i første og andre periode. Etter det slakket vi litt av, vi tok foten litt av gasspedalen, forklarer Skotaam. Han mener tidvis dårlig forsvarsspill gjorde at Larvik ble sluppet noe mer inn i kampen, uten at seieren ble spesielt truet av den grunn.

Målet før kampen var å vinne med 24 poeng, røper han, men ingen i Eidsvoll Basket er skuffet over at seieren "bare" ble med tjue poengs margin.

- BRA LAG, MEN LITE KONTINUITET

Amund Grude har gått gradene i klubben. Attenåringen er inne i sin første sesong på seniornivå og høster mye ros for sine prestasjoner på banen.

- Vi har et lag med mange bra spillere. Dessverre sliter vi av og til med å finne rytmen, og kanskje trenger vi en sesong til på å spille opp mot maksnivået vårt, forklarer Grude. Han beskriver laget som rasktspillende og gode på returer – når de er i flyten – og når spillerne med flest centimetre er tilstede.

Både Skotaam og Grude savner mer kontinuitet i spillergruppa. Eidsvoll Basket har i lengre tid slitt med å stille samme mannskap fra kamp til kamp, noe som naturlig nok påvirker det som skjer på parketten.

- Det mangler nesten alltid noen gode spillere til kampene. Plutselig er noen borte 3-4 kamper på rad, av ulike årsaker.

ØNSKER REVANSJE

Seieren mot Larvik var viktig med tanke på å holde plassen. - Nå må vi bare bygge videre på denne seieren. Vi skal ofre blod, tårer – alt sammen for å unngå nedrykk, understreker Grude.

Nå venter spillefri til over nyttår, men Kornelius Skotaam sier de allerede har blinket seg ut neste oppgjør mot Sandvika:

- Det ble et surt ettpoengs-tap mot de sist. Vi skal revansjere oss.

FAKTA

1. divisjon

Råholthallen, 15 tilskuere

Eidsvoll Basket – Larvik Explorers 89-69 (35-18, 15-15, 20-14, 19-22)

Lag Eidsvoll: L. Minkauskas, Kornelius Skotaam, Yaser Hasan, Amund Grude, Edward Kleven, Balint, S. Grønsås, Nicholas Nissen, J. Goropichenko

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no