24. apr
MANGE NASJONER: I år kommer elever fra for eksempel Tyskland, Østerrike, Ungarn, Nederland, Italia, Frankrike, Finland, Mexico, Chile, Uruguay og USA. Foto: Privat
 
Etterlyser hjerterom
I august lander en gruppe utvekslingselever på Gardermoen -klare for et eventyrår i Norge. For tretten av dem blir ankomsten til Norge ekstra nervepirrende: De har fortsatt ikke vertsfamilie.

Publisert: 06.jul.2017 19:00
Oppdatert: 06.jul.2017 15:39

Den 10. august kommer en ny gruppe utvekslingselever fra Youth For Understanding til landet. Elevene kommer fra hele verden, og skal gå et år på norsk videregående skole og lære om norsk språk og kultur. Utvekslingsorganisasjonen Youth For Understanding (YFU) etterlyser spontane familier med hjerterom og husrom som kan ta imot elevene.

Nervepirrende

Inboundkoordinator i YFU, Ida Nyrud, innrømmer at situasjonen er vanskelig.

– Det er utrolig nervepirrende for en tenåring å skulle reise til et fremmed land, og ikke vite hvor i landet man skal eller hvem en skal bo hos, bare dager før avreise. Nå risikerer vi å måtte utsette elevenes ankomst til Norge, noe som vil være en veldig skuffelse for dem. Da rekker de kanskje ikke skolestart i Norge og det er ikke er en optimal start på utvekslingsåret, sier Nyrud.

De oppfordrer nå lokale familier på Øvre Romerike til å stille opp.

Ingen perfekte familier

Nyrud tror det er flere grunner til at få norske familier velger å være vertsfamilie.

– Vår største utfordring er at norske familier er for strenge med seg selv. De tror at de må ha et perfekt hjem og et hav av fritid der de kan legge opp et omfattende program for eleven. Den perfekte familien finnes ikke. Helt vanlige familier er mer enn bra nok.

– Det er nok av familier i alle varianter, som har alle forutsetninger for å bli gode vertsfamilier, de må bare gripe muligheten, avslutter Nyrud og håper at det finnes noen som tar kontakt.

LES OGSÅ: I egne fotspor 50 år etter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no