22. apr
KAPASITET: Christian Bendz (H) etterspør planer for kapasiteten ved Maura skole.
 
Etterlyser skoleutvidelse i budsjettet
Når kommunestyret i Nannestad samles 19. mars tar Christian Bendz (H) i en interpellasjon opp skolekapasiteten ved Maura skole.

Publisert: 18.mar.2018 17:00
Oppdatert: 18.mar.2018 17:13

Når kommunestyret i Nannestad samles 19. mars tar Christian Bendz (H) i en interpellasjon opp skolekapasiteten ved Maura skole.

Han viser til at dagens elevtall ved Maura skole er 505, på en skole som skal være dimensjonert for 519 elever.

– Fra høsten 2018 vil det være tre trinn henholdsvis på 1., 3. og 7. trinn, som kjøres som fire paralleller. De resterende fire trinn kjøres som tre paralleller, dette på en skole som er bygget som en tre parallell skole, sier Bendz.

Han påpeker at selv nyeste del som huser 7. trinn er for liten og resulterer høsten 2018 til at dagens musikkrom må brukes som permanent klasserom.

– Med 505 elever som normalt vil stige ytterligere fram til skolestart, må kommunen være forberedt på kapasitetsutfordringer. I tillegg til at Maura skole er sprengt på elevkapasitet har skolen vesentlig mindre uteområde i forhold til hva som er anbefalt. Skolen har snaut 15 mål uteområde som kan defineres som elevenes bruksareal. Utearealet som benyttes av elevene er om lag 5.000 kvadratmeter mindre enn anbefalt størrelse for skoler med 500 elever, sier Bendz.

Han vil derfor spørre ordføreren blant annet om hva han mener er elevkapasiteten ved Maura skole, og hvorfor utfordringene ved Maura skole ikke tatt med i handlingsplan og budsjett 2018–2021. Han vil også blant flere andre spørsmål ha svar på hvordan ordføreren har tenkt å løse utfordringen med elevplasser allerede kommende høst.

LES OGSÅ: Ordføreren åpnet «ny» skole: – Dette er en stor dag

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no