17. nov
Nye brakker: Det er nå satt opp nye brakker til elevene på Maura skole. Der skal elevene kunne være mens klasserommene som har fått skader utbedres.
 
Etterlyste tiltak – her er nye brakker på plass utenfor skolen
Skoletaket knelte og provisoriske støttestolper ble satt opp. På kort tid har kommunen fått satt opp nye brakker i skolegården.

Publisert: 19.aug.2018 10:00
Oppdatert: 17.aug.2018 14:38

– Brakkene er kommet opp. Vann og el jobbes det med, og brakkene skal være innflyttingsklare 27. august, sier ordfører Hans Thue (Ap) til EUB.

Det vakte oppsikt da det ble kjent at det store snøfallet i vinter hadde ført til at taket på Maura skole knelte. I alt fire klasserom ble utstyrt med støttestolper.

– En uholdbar situasjon for skolens elever og ansatte, uttalte FAU-lederne Christian Bendz og Rita Andersson Omvik.

– Trygt i klasserommene

Begge påpekte at det burde vært satt i gang umiddelbare strakstiltak. Nå kan ordfører Thue fortelle at de har handlet raskt.

– Det skal uansett være trygt og ferdes i klasserommene faglig sett. Nå er brakkene anskaffet og satt opp på kort varsel. Dette er et supplement for å dekke behovet som oppstår på grunn av ombyggingen etter skadene, sier Thue.

– Hvor mye koster dette kommunen?

– Vi har ikke fått noen detaljerte kalkyler på det, men legger til grunn at dette er en forsikringssak. Det betyr at nettokostnaden knyttet til dette blir helt minimal for kommunen. For oss handler dette om elever og elevenes hverdag. Vi måtte derfor få det gjort raskt, sier Thue.

Utbedret til jul

– Når vil klasserommene være ferdig utbedret?

– Ombyggingen er litt krevende når det gjelder leveranser på takkonstruksjonene. Vi regner med at reparasjonene skal være ferdige til jul. Dette står uansett ikke på kommunen, men på leveringstid på konstruksjoner og kapasitet hos entreprenør, svarer Thue. Han sier at det parallelt jobbes med å gjennomgå kapasiteten og tilstanden på Maura skole.

– Bruken av skolen skal gjennomgås av arkitekter slik at vi kan få gjort eventuelle vedtak basert på gode analyser. Det er bedre enn å ta det på sparket. Vi regner med at det vil foreligge en rapport innen kort tid, sier Thue.

Maura skole huser i dag over 500 barn. I tillegg kommer 40–50 ansatte. Også for ti år siden ble det satt opp brakker på skoleområdet. Disse er fortsatt i bruk.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no