21. apr
SAMARBEID. Ansvarlig redaktør/adm.dir. Roger Aarli-Grøndalen, sier at avtalen med Hamar Media ikke medfører noen endringer på eiersiden i EUB. Foto: Glen Widing
 
EUB inngår samarbeid med Hamar Media
EIDSVOLL. Eidsvoll Ullensaker Blad har inngått et langsiktig strategisk samarbeid med Hamar Media.

Publisert: 30.aug.2016 11:34
Oppdatert: 27.jan.2017 14:29

- Litt forenklet kan man si at vi får mange av fordelene ved å være i et konsern, men slipper å bli overstyrt, sier Roger ­Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør/adm.dir. i Eidsvoll ­Ullensaker Blad.

SAMME EIER SOM FØR

Avtalen medfører ingen endringer på eiersiden. EUB fortsetter som en helt uavhengig avis, men en rekke «støttefunksjoner» utover redaksjonell produksjon og salg vil nå bli overlatt til konsernet på Hamar.

- Avtalen påvirker ikke journalistikken vår. Den skal fremdeles lages lokalt. Våre annonseselgere vil også jobbe på samme måte som før. Og har noen behov for det, er det bare å komme innom kontorene våre i Eidsvoll eller på Jessheim.

- SKAL LØFTE OSS

Avtalen med Hamar Media innebærer at konsernet overtar trykking, IT-drift, kundeservice og annonseproduksjon. I tillegg får EUB tilgang til digitalt annonsestyringsverktøy - inkludert løsninger for programmatisk salg og mulighet for målstyrt salg.

- Å etablere en nettside i dag er ikke komplisert, men hvis målet er å tjene penger på det digitale produktet, er det litt mer utfordrende. Avtalen med Hamar Media gir oss tilgang til løsninger som vil bidra til å løfte oss både redaksjonelt og kommersielt, sier Aarli-Grøndalen.

oppussing planlagt

I avtalen ligger det også at EUBs papiravis får et etterlengtet re­design, basert på geometriene Hamar Media bruker til malstyrt redaksjonell sideproduksjon i sine aviser. Redesign blir det også på nett når EUB bytter til publiseringsløsningen Hamar Media har utviklet, og som blant annet brukes av Hamar Arbeiderblad og Stangeavisa.

- Hamar Media utvikler, forvalter og distribuerer merkevarer i alle medier og på alle plattformer. Med Eidsvoll Ullensaker Blad i kundeporteføljen, styrker Hamar Media avdelding digital posisjonen som et ledende utviklingsmiljø av digitale publiserings- og reklamedistribusjonsløsninger, sier konsernsjef Hans Jørgen Øveraasen.

Avtalen gjelder fra nyttår 2017.

LES OGSÅ: - Leserne vil ha redigerte utgaver og det skal de få

LES OGSÅ: EUB med app for mobil og brett

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no