19. aug
PENGER: - Med ekstra penger fra regjeringen kan vi styrke kampen mot barnefattigdom, sier Lise Kragset Furuseth (KrF), Ståle Lien Hansen (Frp), Roger Axelsson (V) og Willy Kvilten (H).
 
Får 425.000 til unges ferietilbud
Ullensaker kommunen får 425.000 kroner av regjeringen for å styrke kampen mot barnefattigdom.

Publisert: 11.mai.2018 15:00
Oppdatert: 11.mai.2018 15:20

– I fjor fikk vi 100.000 kroner, så det er 325.000 mer enn i fjor, og pengene blir fordelt på to nye tiltak i skoleferiene som kommer i tillegg til kommunens vanlige ferietilbud, sier varaordfører Willy Kvilten (H).

GODE OPPLEVELSER

125.000 kroner går til et utvidet tilbud for barn og unge og skal administreres av Frivilligsentralen.

– Målet er å gi barn og unge muligheten til å ha gode kulturaktiviteter i vinter-, sommer- og høstferier uansett økonomisk bakgrunn, og de skal være gratis. Resten av pengene går til selskapet Kjør for livet, som tilbyr tilpasset fritidstilbud for barn og unge i utenforskap og som ikke driver med vanlig organisert aktivitet eller idrett. Dette har ofte gått på mekking på og kjøring med motorsykler, sier Kvilten.

Tanken hos Barne- og likestillingsdepartementet (BLD), som tildeler midlene, er å inkludere barn og ungdom gjennom samarbeid med kommuner for å forhindre frafall, sosial ekskludering og barnefattigdom.

– Har dere søkt om pengene?

– Ja, ellers får vi ingenting.

– Hvordan få vite hvilke nye tilbud pengene bidrar til?

– Det informerer vi om på våre nettsider og i våre feriebrosjyrer. Og selvsagt i skolene. Tilbudene blir i samme gata som våre tradisjonelle ferietilbud, sier Kvilten.

TILLIT

Regjeringens strategi mot barnefattigdom ble lagt frem i 2015, og det var første gang en norsk regjering laget en egen strategi mot barnefattigdom. De fire posisjonspolitikerne synes det er positivt med ekstra støtte.

– Det er umulig ikke å bli glad for slike penger. De er med på å sikre et godt oppvekstmiljø for alle. Skoleferiene er lange perioder der det ikke skjer noe særlig, sier Lise Kragset Furuseth (KrF).

– Har du tillit til at Frivilligsentralen styrer sin del bra?

– Ja, det bekymrer meg overhodet ikke. Vi har høy tillit til at vi får mye igjen for disse pengene, sier hun.

DYRERE Å REPARERE

Ullensaker bruker nær 35 millioner kroner i året på forebygging blant barn og unge.

ALLE VIL TIL JESSHEIM: Og der møter de utekontakten

– Å forebygge er mye billigere enn å reparere – det hadde kostet dobbelt så mye å få ungdom vekk fra skråplanet enn å hindre dem i å falle utfor. Støtten vi nå får kan føre til enda flere nye aktiviteter, og det er bare positivt. Hva barn får være med på av aktiviteter skal ikke være avhengig av foreldrenes status. Ullensaker skal ha et godt oppvekstmiljø for alle, sier Ståle Lien Hansen (Frp).

– Men vi må få tilsendt rapporter i etterkant slik at kommunen vet hvor mange vi har klart å nå ut til med disse pengene. Det synes jeg er naturlig, sier Roger Axelsson (V).

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no