15. sep
FLERE PEDAGOGER: - Barnehagene våre trenger flere pedagoger, og vi er nå i gang med ansettelser, sier Ullensaker kommunes barnehagesjef Bodil Moe og styrer Lise Eik i Nordby barnehage.
 
Får flere pedagoger
Ullensaker får rundt ti nye pedagoger til sine sju barnehager.

Publisert: 26.apr.2018 11:30
Oppdatert: 25.apr.2018 13:57

– Vi har ansatt noen allerede og regner med å være i mål i god tid før den nye nasjonale barnehagenormen trer i kraft 1. august, sier kommunens barnehagesjef Bodil Moe.

– Hvor mange blir det totalt?

– Det kan vi ikke si nøyaktig siden det kommer an på antall barn i hovedopptaket, som ennå ikke er helt avsluttet, påpeker hun.

HARD KONKURRANSE

Bakgrunnen for ansettelsene er barnehagenormen som alle landets barnehager må følge.

BYGGER NY BARNEHAGE: Ferdig til jul

– Vi vil ha de beste vi kan få, men det er hard konkurranse der ute for gode pedagoger vokser ikke på trær. Før påske hadde vi en offensiv som ga gode resultater. Flere av søkerne er gode fagfolk, og vi er ferdig med en del intervjuer allerede. Noen av dem får jobbtilbud fra oss, men vi mangler stadig noen, sier Moe.

Normen krever minst én pedagogisk leder per 7 barn under 3 år, og minst én per 14 barn over.

– Det kravet må vi oppfylle. Pedagogene har minst en bachelorgrad. Vi er veldig glade for å få flere av dem fordi de kan være med å skape et større og bedre fagmiljø. Den viktigste ressursen for å få til god kvalitet i barnehagen er personalets engasjement og kompetanse, sier styrer Lise Eik i Nordby barnehage.

POLITISK VILJE

Kommunen har lenge nærmest fylt pedagogkravet i sine barnehager, og i liten grad brukt dispensasjoner.

– Og det håper vi å fortsette med. Vi har en stabil og dyktig personalgruppe, noe som tyder på at de trives i våre barnehager og i yrket. Kommunen har fokus på det helhetlige læringsløpet i barnehage og skole, og vårt mål er å få tak i alle vi trenger i løpet av neste utlysningsrunde, sier Moe.

ANBEFALTE NORM: Innspill fra SV

– Hva er signalene fra politikerne på dette?

– Vi kan ikke uttale oss på vegne av dem, men vi opplever stor vilje og veldig positive tilbakemeldinger i arbeidet med et helhetlig læringsløp.

SAMARBEID

– Hva med de private barnehagene?

– Vi samarbeider godt med dem. De fleste barna i Ullensaker går i private barnehager. Alle barna er våre barn, som skal over i den samme skolen. Det skal ikke være flaks eller uflaks hvilken barnehage du har gått i. En lik pedagogisk bemanning kan bidra til å utjevne forskjeller. Kravet om pedagognorm gjelder også private barnehager, sier Moe.

- Ullensaker vokser raskt, og er en spennende kommune å jobbe i. Veldig mange innbyggere er unge barnefamilier, mange uten stort nettverk og familie i nærheten. Barnehagen og de ansattes engasjement og kompetanse er svært viktig med tanke på å bidra til å bygge nettverk for hele familien.

Vi har fokus på et helhetlig læringsløp og et mål om at barna får utvikle seg til å bli den beste utgaven av seg selv, påpeker Eik.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no