17. jun
FROKOST: Frivilligsentralen og Allergot ungdomsskole har samarbeidet om gratis skolefrokost til elevene i flere måneder. – Veldig bra tiltak, sier Jonas René Hansen og Amanda Edle Marcussen.
 
Får gratis frokost
Mens politikerne diskuterer om det er fornuftig å bruke penger på å gi skoleelever gratis lunsj, tok Allergot ungdomsskole saken i egne hender.

Publisert: 15.jun.2017 14:19
Oppdatert: 19.jun.2017 11:59

To dager i uken får elevene på Allergot ungdomsskole gratis frokost på skolen. Ikke bare frokost for så vidt, for matfatene som kommer fra Frivilligsentralen varer gjerne helt til skoledagen er slutt.

Da Rita Fjeld Hoved, daglig leder i Frivilligsentralen i Ullensaker, fikk spørsmål om de kunne bidra til å lage skolefrokost et par dager i uka, brukte hun ikke lang tid på å bestemme seg.

– Vi gikk et par runder for å snakke sammen om hvordan vi kunne løse det. Så bestemte vi oss for å gjøre det enkelt og greit, kjøpe noen brød og pålegg og lage brødskiver. Det gjør vi, to dager i uka, og leverer til skolen. Enkelt og greit, sier Hovden. – Det koster ikke mye, og tar ikke lang tid. Og for oss er det veldig gøy å bidra i et så viktig prosjekt.

SPISER IKKE FROKOST

Elevene Jonas Renè Hansen og Amanda Edle Marcussen synes opplegget er veldig bra.

– Det er ikke alltid vi spiser frokost hjemme, medgir de to, og sier at de har forsynt seg av matfatet flere ganger i løpet av skoleåret.

Mange av elevene forsyner seg også mot slutten av dagen, mange drar rett på trening og de fleste reiser hjem til tomt hus og enda lenge til middag.

– Nå er det to dager i uken. Det kunne nok vært hver dag, sier de.

VILLE HJELPE

Det var sosiallærer Turi Berg som satte i gang skolefrokost-prosjektet.

– Jeg har observert elever på skolen her lenge. Mange spiser ikke frokost før de starter skoledagen, og jeg bestemte meg for å gjøre noe med det, sier Berg.

– Det er nødvendig å spise frokost. Det har alt å si for både konsentrasjon og trivsel, sier hun.

Hun sier at tilbudet er blitt tatt veldig godt imot, og at hun er veldig glad for hjelpen fra Frivilligsentralen.

– Uten deres hjelp ville dette blitt vanskeligere å gjennomføre. Vi er takknemlige for det, sier hun.

FØDT MED JA I PANNA

Rita Fjeld Hoved sier at Frivilligsentralen er på tilbudssiden ovenfor andre med samme behov.

– Vi ser at det er et kjempebehov for dette. Hvis vi kan bidra til å få elevene gjennom dagene ved å gi dem frokost et par dager i uka, har vi nok gjort både dem og samfunnet en stor tjeneste, sier Rita Fjeld Hovden.

OPPSKRIFT: Kraftkost til frokost 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no