19. jul
VANN OG KLOAKK. Det legges nå kommunalt avløp fra Rustadsaga til sør på Røtterudmoen. Dag Brovold, VA-ingeniør i Nannestad kommune, opplyser at husstandene på denne strekningen dermed ikke vil få krav om å utbedre egne avløp.
 
Får kommunalt avløp
NANNESTAD. Samtidig som Nannestad kommunale vannverk bytter ut vannledningen fra Rustadsaga til sør på Røtterudmoen legges det med nytt kommunalt avløp.

Publisert: 07.mar.2017 12:15
Oppdatert: 07.mar.2017 12:27

– Kommunalt avløp her var ikke planlagt, men siden det uansett skulle graves denne strekningen for å bytte ut vannledningen valgte vi også å legge med avløpsrør. Det betyr at husstandene mellom Rotua og sør på Røtterudmoen vil bli tilknyttet offentlig avløp, sier Dag Brovold, VA-ingeniør i Nannestad kommune.

Mange beboere langs Åsvegen har engasjert seg for å få kommunalt avløp på strekningen mellom Røtterudmoen og Åsgreina etter at kommunen ikke hadde dette med i planene. De fleste av disse vil nå få pålegg om å utbedre egne avløp for å tilfredsstille kravene i EUs vanndirektiv.

– De som bor strekningen fra Girudalen, like sør før Røtterudmoen, til Rotua vil fordi det nå kommer offentlig avløp der allikevel ikke få dette pålegget. De vil derimot få krav om å koble seg på det offentlige avløpsnettet. Det legges i år avløpsrør til like sør for kommunens eiendom, det vil si idrettsanlegget til Åsen idrettslag. Senere skal det legges rør til Girudalen hvor det planlegges en pumpestasjon. Den skal stå ferdig senest innen utgangen av 2020, sier Brovold.

LES OGSÅ: Utvider ikke det offentlige avløpsnettet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no