20. sep
FJERNER SKILTET. Daglig leder Jan-Christian Ulleberg kan trygt kaste stengt-skiltet opp i lufta. Nå er Idrettsbassenget (hovedbassenget) i Råholt bad friskmeldt og åpent igjen.
 
Råholt bad får mye kritikk, men besøkstallet øker
RÅHOLT. Før påske ble hovedbassenget stengt etter bekymringsmeldinger fra badegjester. Kritikken har haglet i perioder, men stadig flere betaler for å plaske rundt i Råholt Bad.

Publisert: 19.apr.2017 20:00
Oppdatert: 19.apr.2017 21:00

Nå kan daglig leder Jan-Christian Ulleberg trygt kaste stengt-skiltet opp i lufta. Idrettsbassenget i Råholt bad var stengt fra 28. mars til 4. april, men nå er anlegget friskmeldt på ny.

– Resultatene i marsmålingen viste svært store kimtall i idrettsbassenget. Det så vi også i sammenheng med tilbakemeldinger vi fikk, blant annet gjennom flere henvendelser fra svømmere i Eidsvoll Svømmeklubb, sier Ulleberg. «Dette klør» og «Her er det noe som ikke stemmer» var tilbakemeldingene. Idrettsbassenget ble stengt umiddelbart. Kritikken lot ikke vente på seg.

Flere mishagsytringer

Flere har ytret sin misnøye på Facebook, blant annet på den uoffisielle siden «Råholt Badeland». Ulleberg har også mottatt flere mishagsytringer direkte.

– Mitt inntrykk er at vi møter forståelse der ute. Samtidig ser vi at dette kombineres med badegjester som bruker negative oppslag for det det er verdt. Det fyrer litt oppunder. Aller helst skulle vi naturligvis holdt anlegget helt åpent hele tiden, sier han.

Men stengt basseng og misnøye blant enkelte ser ikke ut til å gå utover besøkstallene. Se bare her:

  • I årets tre første måneder hadde badeanlegget 30.000 betalende gjester.
  • Dette var en økning på 1.458 stykker – fra 28.542 – i samme periode i 2016.
  • Totalt endte fjoråret på 92.300 betalende badegjester, noe som var en nedgang fra 97.600 i 2015.

– 2016 var på mange måter et «annus horribilis» for oss. Derfor er det ekstra positivt å se at pilene nå for alvor peker oppover igjen hva gjelder besøkstall.

Tar flere grep framover

En skadet membran skal være årsaken til utfordringene like før påske.

– Hva gjør dere for å kvalitetssikre anlegget framover?

– Det er kontinuerlig blitt gjort en rekke tiltak for å ivareta kvaliteten. Nå skal de små datamaskinene, som kontinuerlig måler verdier og automatiske doseringer, byttes. Dette gjøres for å optimalisere ytterligere.

– Kan du garantere at dere unngår stenging av flere basseng i 2017?

– Nei, det kan jeg selvsagt ikke. Det hadde det vært uproft av meg å gjøre. Vi fortsetter med månedlige vannanalyser. Vi er herre over mye, men ikke alt. Ting kan skje underveis. Vi kan for eksempel få et strømbrudd. Dette kan igjen skade maskinelt utstyr, som gjør at anlegget kanskje doserer feil når strømmen kommer tilbake. Men vi skal gjøre alt for at vi unngår mer stenging, sier Ulleberg.

LES OGSÅ: Bekymret for omdømmet til Råholt bad

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FULL FART. Akkurat slik håper alle som er glade i Råholt Bad at det skal være hele tiden. Stort aktivitetsnivå blant små og store.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no