17. jul
Jakt: Én ulv kan nå skytes.Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Ulvejakt i åtte kommuner – får skyte én ulv etter ny observasjon

Publisert: 15.mai.2018 15:00
Oppdatert: 15.mai.2018 12:10

En ulveobservasjon i nærheten av Kringler i Nannestad har fått Fylkesmannen i Oslo og Akershus til å gi skadefellingstillatelse.

Skadefellingstillatelsen gjelder for én ulv og er gitt i Nannestad, Gjerdrum og Hurdal kommuner, samt de deler av kommunene Eidsvoll og Ullensaker som ligger vest for E6. I tillegg er det gitt skadefellingstillatelse i de deler av Nittedal, Gran og Lunner som ligger øst for Riksveg 4. Tillatelsen er gitt etter at ulveobservasjonen ble bekreftet ved at det ble framlagt bilde og video av ulven for Statens Naturoppsyn. Tillatelsen gjelder i første omgang til og med 18. mai klokka 12.

– Med utgangspunkt i at det nå blir slept sau ut på innmarksbeite, og at dette er et prioritert beiteområde hvor det potensielt går opp mot 20.000 sau, vurderer Fylkesmannen at potensialet for skader er stort. Med i vår vurdering er også erfaringene fra skadene i dette området i 2017. Området ligger i sin helhet utenfor ulvesonen, skriver Fylkesmannen i sitt vedtaksbrev.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no