17. jun
MARERITT: Petter Bratli var i Baku for å lede det norske pistollandslaget i EM da han ble varslet om innbruddet i butikken. ñ Det var uhyggelig, sier Bratli.
 
«Får vondt i magen av å tenke på hva våpnene kan brukes til»
Børselars åpner igjen mandag etter at politiet har saumfart våpenbutikken etter spor. Nå håper Petter Bratli på en rask oppklaring av saken.

Publisert: 05.aug.2017 09:00
Oppdatert: 06.aug.2017 21:25

– Jeg får rett og slett vondt i magen av å tenke på hva våpnene kan brukes til, sier Petter Bratli. Han er daglig leder og eier av Børselars.

Den sagnomsuste forretningen er en institusjon i skytenorge. Sports- og konkurranseskyttere og jegere over hele landet har i mange tiår brukt ekspertisen og kunnskapen til børsemakerne i butikken, og forretningen har rykte på seg for å være en av de beste. Kanskje den beste. Men det hjelper lite nå, med et 20-talls våpen på avveie og tyver på frifot.

SKRUDDE AV TELEFONEN

63 år gamle Petter Bratli kan alt om våpen. Den tidligere verdenseneren i pistolskyting er utdannet børsemaker, og har flere internasjonale medaljer fra pistolbanen. Derfor takket han ja til å bli landslagstrener for det norske pistolskytterlandslaget da han ble spurt, i tillegg til å jobben som daglig leder i butikken.

Mandag var han i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan, for å lede landslaget under EM i skyting. Den asiatiske hovedstaden ligger to timer foran Norge i tid, og klokka sju norsk tid skulle konkurransen starte. En time før, klokka seks – nøyaktig da innbruddet ble meldt til politiet og flere titalls bevæpnede politifolk rykket ut – gikk Bratli og skytterne inn på standplass.

– Jeg hadde skrudd av telefonen for å få mest mulig ro. Derfor ante jeg fred og ingen fare da konkurransen startet klokka sju, sier Bratli.

Et tid ut i konkurransen kom det en person og prikken Petter Bratli på skulderen. Han ba Bratli om å forlate standplass og ringe hjem.

– Kona var blitt kontaktet, og hun visste hvem hun skulle ringe for å få tak i meg. Jeg ringte hjem og fikk beskjeden om innbruddet. Det var ikke spesielt hyggelig, sier Bratli, som aldri før han opplevd noe lignende.

MENTAL TRENING

Etter å ha summet seg i noen sekunder kom Bratli til at han måtte gjøre ferdig EM-konkurransen.

– Det hjalp meg å ha trent i mange tusen timer på konsentrasjon og på å stenge uvedkommende tanker ute. Som trener må man være på plass i hodet. Vi fullførte med godt resultat, sier Bratli, som satte seg på flyet og landet på Gardermoen tirsdag ettermiddag.

– Jeg sov nok ikke på noen og tredve timer. Det var avhør hos politiet, og om å gjøre å få oversikten i butikken. Det var veldig spesielt, og uhyggelig å tenke på at tyvene har fått med seg våpen, sier Bratli.

På mandag hadde Petter Bratli 190 ubesvarte anrop på telefonen.

– Det var fra politiet, forsikring, gårdeier, kunder, presse – alle ringte. Vi måtte legge inn en telefonsvarer om at vi var stengt, sier Bratli.

– PASSER VELDIG DÅRLIG

Mandag åpner butikken igjen, etter ha vært stengt en uke. Den er ryddet og vasket. Det eneste sporet etter innbruddet er noen tomme hyller.

– Dette passet veldig dårlig nå, medgir Bratli.

– Jaktsesongen starter nå, og mange tar kontakt med oss for å få ordnet forskjellige ting i forbindelse med det. Du kan si innbrudd aldri passer, men det passer ekstra dårlig nå, sier Bratli.

Tyvene kom seg unna med et 20-talls våpen. Både hagler, rifler og pistoler er stjålet.

– Det er vanskelig for meg å vite hva de vil med våpnene. Får jeg vite at disse våpnene er brukt til å ta liv, gjør det vondt. Derfor håper jeg det skjer en oppklaring rimelig fort, og at våpnene kommer tilbake, sier Petter Bratli.

LES OGSÅ: Politiet etterlyser hvit varebil etter våpentyveriet på Dal

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no