19. jul
FÆRRE DØDSFALL: Antallet dødsulykker med MC synker, men tohjulingene er fortsatt overrepresentert på statistikken. llustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 
Færre MC-ulykker, samtidig øker antall motorsyklister
Men motorsyklister er fortsatt mer ulykkesutsatt enn andre trafikanter. Statens vegvesen ønsker å få ned tallene ytterligere.

NTB
Publisert: 22.okt.2017 06:00
Oppdatert: 20.okt.2017 10:20

I perioden 2010 til 2014 har det vært 38 prosent færre dødsulykker på MC sammenlignet med perioden 2005 til 2009. På samme tid har antall motorsykler i trafikken økt med 22 prosent, melder Statens vegvesen.

Samtidig involverer 20 prosent av dødsulykkene på norske veier motorsykler, mens bare 5 prosent av kjøretøyparken består av MC-er.

– Selv om vi har hatt en positiv utvikling etter 15 år med målrettet arbeid, skal ulykkene også på dette området ned framover. Motorsyklister er fortsatt mer ulykkesutsatt enn andre grupper i trafikken, sier Lars-Inge Haslie i Statens vegvesen.

Risikoen for å omkomme og bli hardt skadd er blitt redusert med 27 prosent for førere av lett MC og 40 prosent for førere av tung MC, ifølge tall fra en analyse Transportøkonomisk institutt har gjort for Vegvesenet, basert på etatens analyser av 254 dødsulykker fra 2005 til 2014.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no