26. jan
 
Fant nøkkelen til suksess i flyplassbyen
Med flyplassen som motor startes stadig nye bedrifter i regionen. Ingeborg Haukerud startet sin egen bedrift hjemme fra kjøkkenbordet. I år feirer de 20 år og passerer 27 millioner i omsetning.

Publisert: 23.mai.2018 17:00
Oppdatert: 29.mai.2018 09:29

Ingeborg Beslag & Låssystemer AS ligger på Industrifeltet på Jessheim, får sin 20. ansatt i løpet av året og har eksistert like lenge som flyplassen.

– Ja, vi feirer bursdag samtidig. Flyplassen og veksten den har ført til i nærområdet, spesielt på Jessheim, har vært enormt viktig for oss, sier Ingeborg Haukerud, eier og daglig leder.

I vekstregionen Øvre Romerike, med stadig økende tilflytting og stor utbyggingsaktivitet, har oppdragene stått i kø for bedriften hun startet alene 1. september i 1998. Nå er byggeprosjektene YesHeim med Peab og Saga Terrasse for Ø.M. Fjeld blant bestillingene i ordrebunken på Ingeborgs kontor. Store deler av fjoråret gikk med på å ferdigstille en stor avtale med Skovly i tilknytning til Jessheim Storsenter.

Formidabel vekst

– Den avtalen var verdt seks millioner kroner. Det var et stort oppdrag, men Jessheim Storsenter er en god kunde av oss. Derfor var vi også villige til å strekke oss ekstra langt. Vi kom i mål og er godt fornøyde med gjennomføringen, sier Haukerud.

SSB-tall viser den formidable veksten i bedriftsetableringer på Øvre Romerike de siste årene. I 2009 var det 5.454 bedrifter i kommunene Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal. Dette tallet hadde økt med 35 prosent – til 7.342 virksomheter – i 2018.

– Denne formidable veksten viser hvor mange som har troen på regionen, sier Haukerud.

Her er suksessresepten

– Hva er suksessresepten?

– For det første godt arbeidsmiljø. Jeg jobber kontinuerlig for at medarbeiderne trives, har høy kompetanse, får utvikle seg og oppdatere seg faglig. Det er viktig at de blir sett, får interessante oppgaver og har passe mye (ofte litt for mye) å gjøre. Det er medarbeiderne som er nøkkelen til suksess. Når de trives og er stolte av arbeidsplassen sin, det de kan og det de leverer, så vil de yte den servicen og den kompetansen som våre kunder fortjener. Dermed får vi flere fornøyde kunder og et godt omdømme, som sender flere kunder til oss, sier hun.

Bedriften tar seg av alt innenfor lås- og sikkerhetssystemer.

– Hvor er dere om fem år?

– Da er vi en ledende leverandør av lås-, beslag- og sikkerhetssystemer på Romerike, med 30 ansatte og en omsetning på 40 millioner, smiler gründer Ingeborg Haukerud, før hun fortsetter arbeidsdagen i høyt tempo.

Bedriftshistorie

  • Ingeborg Haukerud startet sin egen bedrift 1. september i 1998.
  • Ansetter sin 20. medarbeider i løpet av året.
  • Hadde 25 millioner kroner i omsetning i 2017. I år regner de med å passere 27 millioner.
  • Målet er en årlig omsetningsvekst på ti prosent og det samme i resultatgrad.
  • Holder til på Industrifeltet på Jessheim.

KONSEKVENSER

Denne artikkelen er en del av serien om 10 konsekvenser av 20 år med hovedflyplass i prosjektet #gardermoen2018. Dette er artiklene i serien:

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no