22. apr
TVERRVEG. Nannestad kommune holder fast på rekkefølgekravet om tverrveg mellom Åsgreina og fylkesveg 120 før boligfeltet ved Stordammen kan utvikles. Det opplyser Nannestad-ordfører Hans Thue.
 
Fastholder kravet om tverrveg mellom Åsgreina og fylkesveg 120. – Vi ønsker både ny veg og utvikling av Åsgreina
ÅSGREINA. Nannestad kommune fastholder rekkefølgebestemmelsen om at det må bygges en ny tverrforbindelse mellom Åsgreina og fylkesveg 120 før utbyggingen ved Stordammen kan starte.

Publisert: 01.mar.2017 13:33
Oppdatert: 01.mar.2017 13:49

Det opplyser ordfører Hans Thue (Ap).

– Rekkefølgebestemmelsen står fast, og den er vedtatt av kommunestyret. Den ligger jo også i kommuneplanen, som er støttet av regionale myndigheter. At kravet om tverrveg ligger fast er viktig for dem som vil utvikle området, slik at de vet hva de har å forholde seg til. Hele denne utbyggingen av Åsgreina er basert på dette vedtaket. Det er betingelsen kommunestyret og regionale myndigheter har satt for å utvikle Åsgreina, sier Thue.

«TINTE» 44 MILLIONER

Han påpeker at det ikke er noen grunn til å spekulere i at rekkefølgebestemmelsen skal endres.

Kommunestyret i Nannestad vedtok i forrige uke å oppheve vedtaket om at 44 millioner kroner av det såkalte Gjermå-fondet fortsatt skal stå «fryst» som kommunens medfinansiering av fylkeskommunal tverrveg.

BER OM AT KRAV TREKKES TILBAKE

Giovanni Fili og Robert Taflin, som står bak selskapene Opis Luma AB og Paui AB, ønsker å utvikle boligområdet ved Stordammen (B30 i kommuneplanen). De viser i sitt forslag til reguleringsplan til en trafikkanalyse og mener kommunen må trekke tilbake rekkefølgebestemmelsen for ny veg siden finansieringen ble trukket tilbake.

ØNSKER VEG FOR BUSSER

– Det handler jo om mye mer enn å telle biler. Det handler om å knytte Åsgreina nærmere arbeidsplassene på Gardermoen og til Nannestad sentrum. Det handler også om å få en tverrveg mellom Åsvegen og fylkesveg 120 som er akseptabel for busstrafikk. Med det som grunnlag vil det åpne for den store utbygginga i Åsgreina. Vi ønsker både ny veg og utvikling av Åsgreina, men kan ikke med det store investeringsbehovet vi har bruke kommunens penger til å betale for det som er et fylkeskommunalt ansvar, sier Thue.

Han mener også det vil bli enda mer attraktivt å bosette seg i Åsgreina med en ny tverrforbindelse.

TYDELIGE

– Vi tror også at ved å være så klare og tydelige som vi har vært, ved å trekke tilbake midlene som ble satt av til en mulig tverrveg nå, og framholde kravet om tverrveg, gir vi utbyggerne et redelig grunnlag de kan jobbe videre med. Jeg både håper og tror man vil finne en løsning for en ny tverrforbindelse, sier Thue.

Da vedtaket om å «fryse» kommunemidler ble gjort i 2009, var kostnadsoverslaget for ny veg 120 millioner kroner.

– Vi har sendt inn forlag til reguleringsplan, og forholder oss til den inntil den er behandlet. Det er vedlagt en trafikkanalyse som viser at det ikke er behov for ny veg i forbindelse med boligfeltet, sier Giovanni Fili.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no