23. jul
ÅPEN GÅRD: Søndag er det duket for Eidsvoll-bøndenes suksess - Åpen gård, denne gang på Måe gård. F.v.: Ida Moen Skatvedt, eier av Måe, leder av Eidsvoll Landbruksforening, Amund Dønnum, og Unni Solberg Johnsrud, komitéleder for Åpen gård, ønsker alle velkommen til gårds.
 
Feirer 30 år med bondesuksess
Åpen gård i Eidsvoll er tilbake der den startet – Måe gård. Søndag kommer rundt 3000 mennesker til å kjøre ned den lange gutua til gården som ligger høyt hevet over Vorma.

Publisert: 09.aug.2018 09:00
Oppdatert: 08.aug.2018 16:12

I år er det 30 år siden Åpen gård ble arrangert for første gang. Det passer bra å markere jubileet der det startet, og denne gang er det med Ida Moen Skatvedt og Henrik Greve som vertskap.

– EN GEDIGEN DUGNAD

– Jeg bare gleder meg. Dette er en gedigen dugnad. Eidsvoll Landsbruksforening står som teknisk arrangør. Det går som smurt, sier Ida.

Leder av Eidsvoll Landbruksforening, Amund Dønnum, og leder for Åpen Gård-komiteen, Unni Solberg Johnsrud, bekrefter Idas framstilling av et strømlinjeformet opplegg.

– Vi har lang erfaring og alt går på skinner. Det er smakk, smakk, og så er det meste på plass. Selvfølgelig krever forberedelsene mye arbeid, men det er mange mennesker som står på og gjør en stor dugnadsjobb, forteller Amund.

DYRENE KOMMER TIL GÅRDS

På Måe er det ikke lenger dyr på båsen. Dyrene blir søndag brakt til gårds fra flere kanter, både sauer, griser, hester og gjeterhunder.

Det blir rigget til med høy til hopping, matboder for kortreist mat og andre produkter fra Eidsvolls bønder reises rundt om på Måes store tun.

– Vi vet hva folket vil oppleve når de kommer til Åpen gård, blant annet vil ungene både ri og hoppe i høyet, sier Amund.

Han mener at Åpen gård er bøndenes viktigste arena å vise seg fram på.

– Eidsvoll er det eneste lokallaget i landet som har arrangert dette sammenhengende i 30 år. Åpen gård har blitt stort med mange tusen besøkende, og vi legger vekt på å finne vertskap med store nok gårder. Landbruksforeningen har en Åpen Gård-komité som jobber hele året med dette arrangementet. Allerede nå er neste års vertskapsgård på plass, sier han.

ÅPNE GÅRDER PÅ ØVRE ROMERIKE

Eidsvoll er først ute med «Åpen gård» på Øvre Romerike. De andre kommunene har alle sine arrangementer senere denne måneden.

Nannestad bondelag har åpen gård på Nannestad prestegård 26. august med Jørn Lindholm som vert.

Ullensaker Bondelag har åpen gård på Vettal Øgard 19. august med Lars David og Thomas Øvrum som verter.

Hurdal landbrukslag har åpen gård på Dalheim 25. august.

LES OGSÅ: Åpen gård med mange aktiviteter

 
MÅE: Unni Solberg Johnsrud, komitéleder for Åpen gård, vert og innehaver av Måe gård, Ida Moen Skatvedt og leder av Eidsvoll Landbruksforening, Amund Dønnum, ønsker alle velkommen til gårds på søndag.
Fakta

Åpen gård arrangeres av lokale bondelag, med en eller flere bønder som vertskap.

Det er et landsdekkende arrangement som hvert år trekker tusenvis av mennesker.

I Eidsvoll har Åpen gård i snitt et besøkstall på rundt 3000 mennesker.

Her får folk oppleve bondegårdsaktiviteter av alle slag. Åpen Gård ble arrangert første gang i 1988.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no