16. nov
KOM DEG UT-DAG: Nannestad Turlag og DNT Oslo og Omegn inviterer søndag 2. september til utebursdag ved Vikkelihytta på Nordåsen. Foto: Privat
 
Feirer friluftslivet med utebursdag og natt i naturen
Denne helga er det duket for Kom deg ut-dagen og ute-bursdag for DNT i tillegg til startskudd for Friluftslivets uke. Det markeres med turer og aktiviteter både i Nannestad, Eidsvoll og Ullensaker.

Publisert: 31.aug.2018 09:00
Oppdatert: 30.aug.2018 11:56

Nannestad Turlag og DNT Oslo og Omegn inviterer søndag 2. september til utebursdag ved Vikkelihytta på Nordåsen. Den Norske Turistforening, Norges største friluftsorganisasjon, fyller 150 år i 2018.

– Vi feirer naturen, friluftslivet og frivilligheten med en skikkelig utebursdag ved Vikkelihytta, og vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på festen, sier styreleder i Nannestad Turlag, Karl Henrik Laache.

Denne helgen er starten på Friluftslivets uke, og de ivrigste starter allerede lørdag kveld med natt i naturen ved Honsjøhytta. Der blir det bålkos og overnatting i egne telt eller lavvoer.

LES OGSÅ: Marius finner turmagi i flyplassens nabolag

Korps på friluftstur

– Søndag får vi besøk av Nannestad janitsjarkorps, som ledd i Norges Musikkorps Forbunds satsing Korps på friluftstur, og ønsker å skape gode musikalske opplevelser i frisk luft, for både publikum og musikanter, sier Laache.

Kom deg ut-dagen er en måte å få den oppvoksende generasjon til å bli glade i naturen på.

– I år er det 12 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og familier blitt inspirert til å nyte og lære mer om natur og friluftsliv, sier Laache.

Turer og overnatting

Også andre steder i distriktet markeres dagen. I Ullensaker arrangerer Ullensaker Turlag tur til Sandtjernhytta på Kom deg ut-dagen søndag. Mens i Eidsvoll arrangeres natt i naturen på Prestsand ved Hurdalssjøen i regi av Barnas Turlag og Bli med.

– Fra lørdag 1.sept til søndag 2. september slår vi opp telt ved Prestsand og tar en natt i naturen med utendørsmoro og bålkos for hele familien. Det blir satt opp bålpanner og lavvo, og 3. Eidsvoll speidergruppe stiller kanoene til disposisjon for dem som ønsker å låne disse lørdag ettermiddag, skriver arrangøren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no