21. okt
BEHANDLING. Helse Sør-Øst har ikke gitt Feiringklinikken en avtale som dekker kostnadene. Dermed må driften nok en gang drøftes. (ill.foto: Feiringklinikken)
 
Feiringklinikken sliter økonomisk - avtalen med Helse Sør-Øst for dårlig
FEIRING. Generalsekretær i LHL, Frode Jahren, vil ikke kalle situasjonen krise, men faktum er at Helse Sør-Øst ikke har gitt Feiringklinikken en avtale som er til å leve av.

Publisert: 20.mai.2017 08:30
Oppdatert: 19.mai.2017 12:58

– Det er ingen hemmelighet at forhandlingene med Helse-Sør denne gangen var mer krevende enn de har vært på lenge, sier Jahren til EUB.

KLARER IKKE Å DEKKE KOSTNADENE

Jahren forteller at LHL har dratt i havn en avtale som ikke dekker kostnadene for Feiringklinikkens kjernevirksomheter, som er utredning av hjertelidelser, hjerteoperasjoner og utblokking av trange årer til hjertet.

– Vi dokumenterte, gjennom rapporter, overfor helseforetaket om at det forslaget Helse Sør-Øst la på bordet ikke dekket kostnadene våre, men vi nådde ikke fram i vår argumentasjon, sier Jahren.

VANSKELIG OGSÅ I FJOR

Det er langt fra første gang at LHLs forhandlinger med Helse Sør-Øst har bydd på problemer.

– Vi hadde en gjennomgang av driften i fjor, og da måtte ansatte slutte. Vi skal ha en ny gjennomgang nå, og det kommer vi til å bruke en viss tid på. Resultatet er det for tidlig å si noe mer om, sier Jahren.

– Hva vil dette ha å si for driften av de store LHL-klinikkene i Ullensaker som etter planen skal åpne til neste år?

– Det betyr at det er ytterst viktig for oss å få opp et høyt volum på de nye tjenestene våre, samtidig som vi må redusere kostnadene. Det blir vanskelig, men vi skal få det til, sier generalsekretæren.

– VI ER INFORMERT OM SITUASJONEN

Siw Heidi Ørbæk er hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved Feiringklinikken. Hun forteller at de er informert om situasjonen.

– Vi er informert om at LHL nå har en ytelsesavtale med helse Sør Øst som ikke dekker alle kostnadene våre når det gjelder vårt tilbud til hjertepasienter. LHL har god likviditet og god økonomi på kort sikt. Imidlertid må vi tilpasse drift ut fra forventet inntekt på lengre sikt.

– Frykter dere for nedbemanning eller permitteringer?

– LHL må tilpasse drift ut fra forventet aktivitet til høsten og inn i nytt sykehus. Det er ikke snakk om permitteringer eller nedbemanning per dags dato. Man kan tenke seg en endring i arbeidsstokken som følge av flytting til nytt sykehus og naturlig avgang.

– Hvordan ser dere på framtida i det nye sykehuset?

– Nytt sykehus blir et flott bygg som vi gleder oss mer og mer til å ta i bruk. Vi er i full gang med å planlegge drift og flyt, og har mange arbeidsgrupper knyttet til dette. Det blir spennende med samlokalisering hvor vi samler en stor del av LHL sitt tilbud til pasienter under samme tak. Vi gleder oss til å se effekten av et enda mer kombinert behandlingstilbud sammen med nye tjenester.

FAKTA OM FEIRINGKLINIKKEN

LHL-klinikkene Feiring er spesialsykehuset for utredning, behandling og rehabilitering av voksne hjertesyke. Klinikken er en del av fritt sykehusvalg.

Siden oppstarten i 1989 har sykehuset gjennomført over 70 000 hjerteundersøkelser (angiografier) og drøyt 50 000 hjertebehandlinger. Vi tilbyr også ablasjonsbehandling av hjerteflimmer og driver forebyggings- og samhandlingsprosjektet «Hjerteløftet». Klinikken har rundt 220 ansatte.

Rundt 25 prosent av alle utredninger og behandlinger som foretas i Norge innenfor vårt spesialområde gjøres hos oss. Det betyr at vi gjennomfører omtrent 4 500 angiografiske utredninger, 1 700 utblokkinger (PCI), 200 ablasjoner og 650 bypass- og klaffeoperasjoner hvert år. Rehabiliteringsavdelingen har en årlig kapasitet på 500 deltakere.

Feiringklinikken tilbyr slankeoperasjon: En løsning når alt annet er prøvd

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no