16. jul
SOLGT: Svenske Hemfosa har kjøpt Feiringklinikken for 160 millioner kroner.Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Feiringklinikken solgt for 160 millioner
Svensker har kjøpt Feiringklinikken. Nå blir det rehabilitering og skolevirksomhet på eiendommen.

Publisert: 07.jul.2017 14:04
Oppdatert: 07.jul.2017 14:09

Kjøperen er Hemfosa. LHL er selger av eiendommen.

– LHL er glad for at det ble Hemfosa som kjøpte eiendommen på Feiring. Hemfosa eier også LHL-sykehuset Gardermoen, og LHL kjenner derfor Hemfosa godt allerede. Gjennom en lang tilbakeleieavtale oppnår LHL å frigjøre kapital til videre utvikling, samtidig som vi kan disponere den flotte eiendommen på Feiring til nye aktiviteter til beste for LHL og lokalsamfunnet, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL.

Prislappen er 160 millioner kroner. LHL har i forbindelse med transaksjonen tegnet en 15 års leieavtale. LHL flytter eksisterende virksomhet til det nye sykehuset som Hemfosa og Aspelin Ramm oppfører ved Gardermoen. Ved ferdigstillelse av sykehuset vil Hemfosa bli 100 prosent eier av det nye LHL-sykehuset ved Gardermoen.

LES OGSÅ: Feiringklinikken kan bli videregående skole

Skole og rehabilitering

LHL planlegger å bruke deler av eiendommen i Feiring til rehabilitering. Øvrige arealer planlegges utleid til skolevirksomhet. Overtakelsen skjedde 6. juli. Det totale utleibare arealet er cirka 16.000 kvadratmeter med en årlig leieinntekt på cirka 12 millioner kroner. LHL er leietaker av hele arealet.

– Vi ser fram til å videreutvikle vårt partnerskap med LHL, som vi ser på som den ledende aktøren innen helse og rehabilitering. Kjøpet av eiendommen, som i dag inneholder Feiringklinikken, passer veldig bra inn i vår profil, og vi ser fram til å bistå LHL med den framtidige virksomheten også i Feiring, sier Simon Venemyr Ottersland, COO for Hemfosa Norge.

LES OGSÅ: Siste indre for LHLs nye sykehus

50.000 medlemmer

LHL er en demokratisk medlemsorganisasjon som ivaretar interessene til hjerte- og lungesyke og deres pårørende. LHL eier klinikker, rehabiliteringssenter og andre virksomheter som bidrar til å realisere foreningens visjoner. Medlemsorganisasjonen har 50.000 medlemmer i 250 lokallag.

Feiringklinikken gjennomførte sin første hjerteoperasjon 5. juli i 1989. LHL-klinikkene i Feiring startet da LHL tok tak i det som var en stor utfordring i Helse-Norge på midten av 1980-tallet: Voksende hjertekøer. Feiringklinikken er i dag et spesialsykehus for diagnose, behandling og rehabilitering av voksne med hjertesykdom.

Hemfosa er et svensk eiendomsselskap med fokus på samfunnseiendom i Norden. De leier ut mye til stat og kommuner.

LES OGSÅ: Den nye helsebydelen får 600 arbeidsplasser

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no