22. aug
BEFARING: Fylkesutvalget var på befaring i Sundet mandag. Resultatet ble at de ryddet fylkesrådmannens ønske om å bevare Femellgården og nekte bygging av høyhus, av vegen.
 
Trakk innsigelser etter befaring: – Det er opp til kommunen selv å bestemme utviklingen i Sundet
Fylkesrådmannens ønske om å bevare Femellgården og si nei til høyhus i Sundet, er ryddet av vegen etter Fylkesutvalgets befaring mandag.

Publisert: 13.jun.2018 06:00
Oppdatert: 13.jun.2018 10:11

Bakgrunnen for saken er Fylkesrådmannens anbefaling om å fremme innsigelse til områdereguleringsplanen for Eidsvoll sentrum som åpner for riving av verneverdig bebyggelse, Femellgården, og bygging av et høyhus i 12–14 etasjer i kvartalsstrukturen i Sundet. Fylkesutvalget overkjørte anbefalingen og dermed er dette problemet ryddet av vegen.

– VIL AT KOMMUNEN SKAL BESTEMME SELV

– Vi mener at det er opp til kommunen selv å bestemme utviklingen i Sundet og at det er opp til kommunestyret å avgjøre denne saken. Vi i Sp mener at vi skal lytte til lokaldemokratiet. Det er ikke fylkeskommunens oppgave å gå inn i sentrumsutviklingen i Sundet, sier Morten Vollset, gruppeleder Akershus Sp. Det var Sp som fremmet forslaget om å frafalle de to innsigelsene, men Vollset innrømmer at om hans parti ikke hadde gjort det, ville nok forslaget kommet fra andre hold også.

– Utvalget så at de historiske bygningene i Sundet blir tatt vare på en god måte. Forslaget til områdereguleringsplanen gir mulighet til å utvikle Sundet, og den er i tråd med overordnede ønsker om fortetting nær kommunikasjonsknutepunkter. Vi i Sp er også glade for at planen ikke er utvidet til et større område slik at dyrka mark ville stått i fare, sier Vollset.

H, Ap, KrF, FrP var enig med Sp i å fjerne begge innsigelsene. Venstre støttet å fjerne innsigelsen på punkthuset.

Varaordfører Einar Madsen (Ap) er fornøyd med fylkespolitikernes beslutning.

– De viser en god holdning når de sier at dette er opp til kommunen selv å bestemme. Planen ligger nå ute til høring. Håpet er at den kan endelig behandles i kommunestyret til høsten slik at utbyggerne kan komme i gang i Sundet, sier han.

Fylkesmannen har også innsigelsesrett i denne saken, men etter det EUB erfarer har det ikke kommet noe fra det holdet.

LES OGSÅ:  Voldtekt av Sundet

 
Fakta

Eidsvoll kommune har lagt ut områdereguleringsplan for Sundet ut på høring.

Fylkesrådmannen hadde varslet innsigelse mot riving av Femellgården og bygging av et høyhus på inntil 14 etasjer i Wergelandsgata.

Fylkesutvalget, som var på befaring mandag, overkjørte fylkesrådmannen.

Dermed er varsel om innsigelse trukket.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no