25. jun
 
Festivalidyll i vakre omgivelser
EIDSVOLL VERK: For mange er det en fast årlig tradisjon å legge turen innom bluegrassfestivalen på Nystua kulturgård.

Publisert: 31.jul.2017 09:00
Oppdatert: 31.jul.2017 12:56

Festivalen har hatt jevnt med besøk de siste årene, og lørdag ventet festivalsjef Trine Skullestad Hølland at de fleste av de rundt 150 billettene var solgt. Til den eksklusive og lille festivalen kommer folk fra fjern og nær.

– Bluegrassmiljøet er ikke veldig stort, men jeg har inntrykk av at vi trekker de som generelt er glade i musikk – og barn, sier hun.

Dagen starter med aktiviteter og musikk for de minste, så for voksne på ettermiddag og kveld.

– I år har vi vært så heldige å få Onkel Tuka, landets eneste bluegrassband som har gitt ut barneplate, så det er vi veldig stolte av, forteller festivalsjefen.

HUSKER DU DETTE: Regn er ingen hindring på festival

FRIVILLIG ENGASJEMENT

Før pausen lørdag ettermiddag sto bandet Skare på scenen. Medlemmene kommer fra ulike deler av landet. For noen var det første gang de besøkte Eidsvoll, mens for bandets vokalist Karianne Sissener Amundsen, var det et besøk tilbake på gamle trakter.

– Jeg har jobbet som guide på Eidsvollsbygningen, og har vært på Nystua tidligere. Det er et fantastisk flott sted, og det var utrolig hyggelig å spille her, forteller hun.

For å få gjennomført er festivalen avhengig av frivillige, og blant dem var et kjent ansikt i musikkverden – Stina Stenerud. Som oftest når det er musikalske begivenheter står hun selv på scenen med bandet Soul Replacement.

– I dag er jeg med som frivillig, og ikke minst for å høre de flotte bandene. Jeg var her for første gang som publikummer i fjor, og synes det var helt fantastisk. Da jeg fikk forespørsel om å bidra var det lett å takke ja. Her er det herlig stemning, sier Stenerud.

SPILTE FOR SYKE BARN: På rocketurne i Russland

FOR BÅDE STORE OG SMÅ

To av dem som la turen innom var eidsvollingene Mariette Habberstad og Kari Line Gustad-Sanner, som hadde med seg barna.

– Vi har vært her flere ganger. Det er veldig hyggelig, vakre omgivelser, og fint å kunne ta med barna som storkoser seg med alt det spennende, sier de.

Gården Nystua på Eidsvoll Verk har ingen vanlig gårdsdrift da all jord er forpaktet bort, men i låven har det likevel vært full aktivitet de siste årene. Der er det innredet en flott sal og sittegrupper. Vertinne og gårdeier Kristin Molstad har pusset opp og innredet med forskjellige temaer.

– Jeg henter ideer fra ulike steder. Jeg har tenkt at det skal være litt sånn Alice in Wonderland -aktig, og etter hvert har det bare utviklet seg mer og mer.

I låven er det også bar og kafé, og under festivalen hadde publikum både god mat og drikke å kose seg med.

– Etter at konsertene er ferdige blir det jam og vi pleier ikke å ta kvelden så tidlig. Det blir rett og slett en god gammel låvefest, avslører Molstad.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no