18. okt
DYRT: Norgesturen for sjåføren av denne bilen ble mye dyrere enn han hadde regnet med. Foto: Vegvesenet
 
Fikk 10.000 i bot og tre dagers venting på å få kjøre videre
Sjåføren prøvde å jukse for å tjene mer penger, men hadde ikke regnet med Statens vegvesen.

Publisert: 10.okt.2018 10:15
Oppdatert: 10.okt.2018 10:15

Mandag stoppet kontrollørene på Jessheim trafikkstasjon et slovensk vogntog, og anmeldte raskt føreren for grove brudd på kjøre/hviletidsreglene. Det vil si at han hadde altfor lite hvile i forhold til hvor langt han hadde kjørt, og slikt liker Vegvesenet dårlig. 

- Han hadde kjørt vogntoget på ferge fra Tyskland til Sverige og så hit på en annen manns kjørekort. Da vi stoppet ham prøvde han å lure oss ved å bytte til sitt eget kjørekort, men vi tok ham på fersken siden det viste bare hviletid, sier kontrollør Bjørn Uno Rogneby.

LØGN PÅ LØGN PÅ LØGN

- Hva sa han da?

- Først påsto han at den opprinnelige sjåføren var i Oslo, men da vi ba ham om å få ham hit, var sjåføren plutselig i Tyskland. Vi ba ham om å ringe, men da var mannen plutselig i Bosnia. Dette er historier vi har hørt mange ganger før, sjåførene gjør det kun for å lure oss og dermed øke fortjenesten. I dette tilfellet var sjåføren også bileier og da tjener han enda mer, forteller Rogneby. 

Han sier også at det er svært vanskelig å ta sjåfører på slikt i ettertid.

- Hvis han blir stoppet i neste uke viser jo hans kjørekort at det har vært to sjåfører med nok hviletid. Men denne gangen må han svare for seg, sier Rogneby.

10.000 I BOT

- Så fikk han kjøre videre?

- Nei. Vogntoget hadde nemlig også to fullstendig utslitte dekk, og to som er akkurat på grensen. De blanke måtte han skifte her på tirsdag, de to andre får han lov til å kjøre til nærmeste verksted for å skifte siden det er tørt føre i dag, sier Rogneby.

I tillegg var lasten dårlig sikret last, og sjåføren manglet papirer på å frakte varer mellom to norske steder.

- Så han står fortsatt her og venter på korrekte dokumenter. I går kom politiet og ga ham 10.000 kroner i bot og med venting her i nærmere tre dager ryker nok en del fortjeneste, noe han neppe hadde regnet med. Det billigste i lengden er nok å ha alt i orden, sier Bjørn Uno Rogneby onsdag formiddag. 

 

 

 

 

 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no