21. jul
JULEGAVE: Det ble en skikkelig julegave Kringler-Slattum skole fikk da Morten Olsen (t.v.) fra Sparebankstiftelsen DnB overrakte 355.000 kroner til ballbinge på skolen. FAU-leder Werner Arntsen tok imot gaven. Foto: Privat
 
Fikk 355.000 kroner til ballbinge på skolen
Det ble jubel i gymsalen på Kringler-Slattum skole da Sparebankstiftelsen Dnb dukket opp på juleavslutningen med en sjekk på 355.000 kroner til nærmiljøanlegget i Åsgreina.

Publisert: 26.des.2017 11:30
Oppdatert: 26.des.2017 16:54

– Vi er selvsagt svært godt fornøyde med at Sparebankstiftelsen DnB støtter med så mye penger til et nærmiljøanlegg i Åsgreina. Det ble kjempejubel i gymsalen da Morten Olsen fra DnB viste fram sjekken med beløpet. Det har vært kjent at vi har søkt om midler til dette, men bare noen få personer visste om at Dnb hadde denne gaven til oss før jul. Overraskelsen over størrelsen på beløpet var stor, og hele salen kokte. Det ble jubel, glede og spontan applaus. Det var både gøy og rørende å se reaksjonen, sier Werner Arntsen, FAU-leder ved Kringler-Slattum skole.

Olsen setter også stor pris på reaksjonen i salen.

– Det er hyggelig å kunne være med på å bidra til noe varig. Reaksjonen var helt enorm da jeg snudde sjekken og viste beløpet, sier Olsen.

HAR JOBBET I TO ÅR

Arntsen forteller at de har jobbet med å skaffe penger til en ballbinge på skolen i Åsgreina i et par år.

– Vi har søkt forskjellige stiftelser, men har fått avslag. Gleden var derfor veldig stor da vi fikk vite dette. Vi setter enorm stor pris på det. Nå gjenstår bare noe formelle avklaringer før vi kan sette i gang, sier Arntsen.

Han opplyser at de med denne støtten, samt noe egne midler, regner med å kunne fullføre prosjektet som har et samlet kostnadsoverslag på 500.000-600.000 kroner

EGNE MIDLER

– Vi har drevet blant annet et eget lotteri hvor inntektene er øremerket ballbinge. Det er ikke så store beløpet, men det hjelper. I tillegg har Nannestad kommune utbedret uteområdet på skoleplassen. Dermed er grunnarbeidet allerede ferdig. Vi har som mål at ballbingen skal åpnes til skolestart neste år, sier Arntsen.

BARN OG UNGE

Karen Marie Sæther-Larsen, banksjef hos Dnb Øvre Romerike,

sier jobben hun har rett før jul med å ringe til dem som får penger fra stiftelsen er veldig hyggelig.

– Vi synes det er veldig hyggelig å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, og alle blir like glade for pengene de får, uavhengig av beløp. Hovedkriteriet for å tildele penger er at prosjektet er for barn og unge. En ballbinge er jo nettopp det, sier Sæther-Larsen.

Hun oppfordrer flere til å søke om midler til store eller små prosjekter. Søknadsfrist er 1. februar.

LES OGSÅ: Har delt ut 3,5 millioner kroner til lokale formål

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no