20. okt
GRØNT HÅR. Monika Regine Salvesen (21) fra Dal fikk grønt hår etter å ha badet i Råholt Bad.
 
Fikk grønt hår etter å ha badet i Råholt Bad
DAL. Da Monika Regine Salvesen (21) kom hjem etter å ha badet i Råholt Bad, så hun at håret var blitt grønt.

Publisert: 15.mar.2015 20:50
Oppdatert: 27.jan.2017 13:02

- Det er utrolig kjedelig, sier Monika Regine Salvesen, som ble veldig lei seg da hun så hva som hadde skjedd.
Hun hadde akkurat vært hos frisøren og brukt 2000 kroner på striping og bleiking da hun besøkte Råholt Bad. Kort tid etter svømmeturen ble håret misfarget.

SENDE E-POST

- Jeg tenkte ikke på at håret kunne bli grønt da jeg hoppet i vannet. Hvis jeg var klar over at det kunne skje, ville jeg satt håret i strikk og sørget for å holde hodet over vann, sier hun.
Salvesen sendte en e-post til kommunen der hun gir uttrykk for frustrasjonen. Hun mener det burde vært advart tydeligere mot at håret kan skifte farge.
- Jeg så ingen plakater om det. Men i svaret fra kommunen sier de at det er opplyst både i svømmehallen og på nettsiden deres, sier Salvesen.
En venninne av Monika er frisør, og ga råd om å få vasket håret med en spesialsjampo så raskt som mulig. Det gjorde Monika, og mye av grønnfargen forsvant. Men ikke alt. Det vil bli sittende til håret har vokst seg så langt at det kan klippes av.
- Jeg vurderer å sende regninga til kommunen, sier hun.

KOBBER OG SØLV

Årsaken til at håret til Monika Regine ble grønt, er at vannet i Råholt Bad er tilsatt kobber- og sølvioner. Der bruker de en rensemetode som heter Poolsan, et alternativ til det mer utbredte klorvannet. Det er særlig bleket hår, og naturlig lyst hår uten pigmenter, som er mest utsatt. Men dersom du hopper i bassenget med tørt hår, kan du også få deg en fargerik overraskelse.
Kobberet og sølvet setter nemlig i gang kjemiske prosesser som gir grønnfarge som resultat, og er håret tørt blir håret mettet med sølv- og kobberholdig vann.
Det er ikke første gang noen melder om grønt hår etter å ha badet på Råholt. Særlig rett etter oppstarten i 2012, var det flere som meldte om problemet. Da var årsaken en kjemisk ubalanse i vannet. Ubalansen var harmløs, men ga enkelte grønn sveis.

- VIKTIG Å DUSJE

Jan-Christian Ulleberg, daglig leder i Råholt Bad, beklager hendelsen.
- Det er kjedelig når noen får ubehagelig opplevelser hos oss. Det ønsker vi ikke, sier Ulleberg.
Derimot er han tydelig på at badegjestene også må ta sin del av ansvaret.
- Vi advarer mot grønt hår både på plakat i hallen og på nettsidene våre. Det beste rådet jeg kan gi er at det er veldig viktig å dusje både før og etter at man bader i bassenget. Dusjer man før, metter man håret med ubehandlet vann. Dusjer man etter, vasker man det behandlede vannet av seg. Å dusje både før og etter er viktig også av mange andre årsaker, framholder Ulleberg.
LES OGSÅ:
- Klor er definitivt billigere enn Poolsan

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no