20. aug
BARNET HAR FÅTT NAVN. OmgjØras er navnet på den nye bruktbutikken på Øras. Det er butikksjef Kjersti Nagel, forslagsstiller Mari Kommisrud og kommunikasjonsrådgiver Kirsten E. Lundem strålende fornøyde med.
 
Fikk inn over hundre navneforslag: Bruktbutikken på Øras skal hete omgjØras
MOGREINA. Mari Kommisrud satt og tenkte på mulige navn på den nye bruktbutikken på Øras. Så fikk hun plutselig en lys idé.

Publisert: 20.feb.2017 14:33
Oppdatert: 01.mar.2017 11:12

- Jeg hadde vel et lyst øyeblikk, humrer hun.

Etter at EUB skrev at Øras åpner ny gjenbruksbutikk og ønsket navneforslag, formelig strømmet navnene inn. Over hundre forslag kom inn totalt. Nå er avstemningen gjennomført og vinneren kåret: Når bruktbutikken åpner i løpet av våren skal den ha navnet omgjØras. Mari Kommisrud har fått et gavekort på 1.000 kroner og miljøvennlige Øras-effekter som vinner av navnekonkurransen.

- Forslaget fra Mari kom på e-post. Én annen foreslo det samme navnet på Facebook, men det kom mye senere. Da jeg fikk forslaget fra Mari løp jeg inn på kontoret til et par kollegaer her. Jeg var der oppe, smiler Kjersti Nagel, som skal være sjef for omgjØras.

LES OGSÅ

Teltet stengt for uttak

Når bruktbutikken åpner, vil det fortsatt være mulig å levere inn ting og tang i teltet på Miljøstasjonen Dal Skog. Men gratis uttak av varer fra det samme teltet er allerede historie. 20. februar stoppet Øras med det.

- Men folk kan fortsatt levere gjenstander hit. Det vil vi ikke slutte med, selv etter at den nye bruktbutikken har åpnet, sier kommunikasjonsrådgiver Kirsten E. Lundem.

Overskuddet for omgjØras skal gå til veldedige formål. Bruktbutikken vil ligge bak det grønne teltet, ved innkjøringen til Dal skog.

- Fikk dere inn mange fine navneforslag?

- Ja, absolutt. Det var mange gode kandidater. På andreplass hadde vi Ommatatt. Andre gode forslag inneholdt gjerne brukt eller skatt. Fant`n på Dal var også blant de gode forslagene, svarer Lundem.

Må få ferdigbehandlet søknaden

Noen eksakt åpningsdato for bruktbutikken er ikke klar foreløpig. Tegninger og søknader må først bli endelig godkjente i kommunen.

- Vi har sagt april og det kan gå. Vi skal i hvert fall klare å få åpnet den i løpet av våren, sier Kjersti Nagel. Butikksjefen har allerede startet arbeidet med og planleggingen av det nye utsalget. På bare 14 dager er et helt lager av gjenstander samlet inn og stablet opp, slik at de skal kunne plasseres ut når butikklokalene blir klare.

- Vi skal skape en fantastisk fin butikk, som forhåpentligvis kan bli veldig populær blant våre besøkende. Det skal være morsomt og fint å komme hit, og vi kommer til å ha noe for enhver smak her. Nå gleder vi oss bare til å starte opp, smiler Kjersti Nagel.

- Hvordan blir det å besøke sin egen butikk, Mari Kommisrud?

- Det blir kjempefint. Det har hendt jeg har vært her tidligere, og funnet barnebøker og trehjulssykler til barnebarna. Jeg har også levert inn gjenstander her. Jeg synes dette er et veldig fint tiltak i nærmiljøet, sier hun.

LES OGSÅ: Presset arbeidsmarked gir store søknadsbunker: Plukket ut til to jobber blant 250 søkere

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no