22. okt
OPPGITT: Arne og Grete Sundby ble oppgitt da de sto opp og fikk se innkjøringa full av snø. Her har Grete fjernet noe av snøen midt i innkjøringa for å komme ut med bilen.
 
Fikk innkjøringa fylt med snø- og isklumper
Arne og Grete Sundby observerte maskiner som la ut brøytekantene natt til mandag. Da de våknet var innkjøringa til deres hus ved Sundbyvegen i Maura fylt med snø- og isklumper.

Publisert: 30.mar.2018 06:00
Oppdatert: 27.mar.2018 10:33

– Vi ble veldig fortvilet og frustrerte. Det må være ubetenksomhet fra den som kjørte maskinen. Det må da være lov til å bruke hodet, sier Arne Sundby.

TO METER

Han kontaktet entreprenøren, og fikk beskjed om at de har lov til å legge snø to meter ut fra vegen.

– Dette er jeg klar over, og det ville stilt seg helt annerledes dersom det var snakk om vanlig brøyting. Nå har en maskin lagt ut brøytekantene om lag to meter på lange strekninger på Sundbyvegen. Det var på den ene siden av innkjøringa vår nesten én meter høy kant med snø- og isklumper, forteller Sundby.

Han har ikke helse til å måke snø. Derfor begynte hans kone Grete å fjerne et felt på midten slik at de kunne komme ut med bilen.

TUNGE KLUMPER

– Det var ikke bare å måke bort det som lå i innkjøringa vår. Jeg holdt på i over en og en halv time. Jeg måtte bære klumpene bort. De var for tunge til å bruke snøskuffe, sier hun.

Thomas Austad, anleggsleder hos Veidekke Romerike Vest, opplyser at de prøver å få med så mye snø som mulig forbi private innkjøringer.

– Noen ganger kan det imidlertid bli slik det ble nå. Det ble i dette tilfellet brukt veghøvel, og det er vanskelig å unngå alle steder, spesielt når det er så store snømengder som vi har i år, sier Austad.

MÅ TÅLE DETTE

Trond Holtvedt, prosjektleder drift hos Statens vegvesen Akershus, opplyser at det generelle for brøyting er at naboer må tåle å få snø i innkjøringene.

– Jeg kjenner ikke detaljene i denne saken det her er snakk om, så jeg kan ikke uttale meg om den, sier Holtvedt.

LES OGSÅ: Snøkaoset har gjort kål på budsjettene

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no